Orhan Pamuk, 'Kırmızı Saçlı Kadın'ı okurları için imzaladı

Orhan Pamuk, 'Kırmızı Saçlı Kadın'ı okurları için imzaladı

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, 'Kırmızı Saçlı Kadın' isimli kitabının imza gününde okurlarıyla buluştu. Orhan Pamuk kitapla ilgili, "Benim kitaplarımı okumak bazen dikkat, çaba ve vakit gerektirir. Bu kitabı imzalatanlardan görüyorum ki ilk defa kitabım çok geniş okurlara ulaştı." ifadelerini kullandı. Okurları da Orhan Pamuk ile tanışmanın verdiği mutluluğu dile getirdi.

Orhan Pamuk, 'Kırmızı Saçlı Kadın' kitabını Kanyon Alışveriş Merkezi'nde okurları için imzaladı. Kitabı imzalatmak isteyenler uzun kuyruk oluşturdu. Kitabını imzalatanlar, Orhan Pamuk ile de sohbet etme fırsatı buldu. Pamuk da kendisine ve kitabına gösterilen yoğun ilgiyi cep telefonunun kamerasıyla kaydetti.

Basın mensuplarına kitabı hakkında bilgi veren Pamuk, kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Pamuk, "'Kırmızı Saçlı Kadın için imza günü yapıyorum İstanbul'da. Bundan 14 ay evvel de 'Kafamda Bir Tuhaflık' için de imza günü yapmıştım. Uzun bir aradan sonra yine çok kalabalık var. Çok mutluyum. 14 aydan sonra tekrar okurlarımla buluştum. Romanım 200 sayfalık. Benim ölçülerime göre kısa ve çabuk okunan bir roman. Belki bu yüzden de herkes okuyup fikrini söylüyor. Ben de bundan çok etkileniyorum. İmza günlerinin güzelliği biz masamızda yapayalnız çalışırken, hayal ettiğimiz okurun gerçek kanlı canlı iyi niyetli gülümser, beni çok mutlu eden tatlı sözler söyleyen gerçek tek tek kişiler. Hepsi bir birinden farklı insanlar, kitaba değişik tepkiler veren ve bu tepkileri benle paylaşmak isteyen okurlar olarak görüyorum. İmza günlerinin güzelliği; burada asla yazarlar zorlanmıyor, sıkılmıyor, çok mutlu olurlar yazarlar imza günlerinde. Çünkü kafalarında, bir köşelerinde dumansı bir şekilde tam net, açık bir şekilde kim olduğunu merak ettikleri okur, okurun en meraklısı, en tutkulusu burada kuyruğa girer sizin elinizi sıkar ve iki tatlı söz söyler. Biz de ona iki tatlı söz söylemeye çalışıyoruz. Kuyruğa yetişmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kitap hakkında da bilgi veren yazar, "Kara Kitab'ı bitirdiğim 1988 yılında romanımı yazarken yandaki arsada bir kuyu kazılıyordu. Orada bir kuyucu ustasıyla çırağın arasındaki ilişkiyi gördüm. Bütün gün çalışıyorlar akşam da taşınabilir televizyonlarına bakarak, pişirdikleri yiyecekleri yiyorlardı. Ben çarşıdan döndüğümde onlar uyumuş olur, sabah erken kalkarlardı. Aralarındaki baba-oğul, usta-çırak, iktidar-birey, otorite -özgürlük ilişkisini 30 yıl düşündüm. 30 yıl boyuna bir de 'Kırmızı Saçlı Kadın' hikayenin geçtiği kasabanın hemen karşısındaki çadırında anlattığı hikayelerle baba oğul ilişkisine bir de anne koymak gerektiğini hissettim. Roman aynı zamanda 16 yaşında bir liseli çocuğun hayattaki ilk cinsel deneyimini yaşadığı ve bunun sonuçlarını 30 yıl düşündüğü bir hikaye. Babalık oğulluk, özgürlük iktidar, hayal gücümüz ve isyan etme duygularını da ele alan bir roman." şeklinde konuştu.

Orhan Pamuk'un hayranlarından olan Lina Alzuhayri, kitaplarının yazar tarafından imzalanmasından dolayı çok heyecanlandığını söyledi. Alzuhayri, "Orhan Pamuk'un çok eskiden beri hayranıyım. Masumiyet Müzesi kitabıyla başladı hayranlığım. Aslında onun için gelmiştim. Çok heyecanlandım, ağlamadım falan, mutluyum yani, güzel geçti." İfadelerini kullandı.

Medine Gülden isimli bir başka okur ise şunları söyledi: "Çok severek takip ediyorum kendisini. Çok heyecanlıydım. Her zaman okuyorum, başarılarının devamını diliyorum. Orhan Pamuk'u çok severek okuyorum, takip ediyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Orhan Pamuk, 'Kırmızı Saçlı Kadın'ı okurları için... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER