"Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan tablonun CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşıdığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekili genel seçimlerinin ardından CHP Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Konuşmasına sandığa giden vatandaşa ve partililere teşekkür ederek başlayan Kılıçdaroğlu, "Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye taşımıştır. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin olmasını arzu ediyoruz. Ortaya çıkan tablo diğer muhalefet partilerinin oy kaybettiklerinden ötürü bizim sorumluluğumuz Parlamento'da da, Parlamento dışında da çok daha fazla artmıştır. Türkiye seçimlere olağanüstü koşullarda gitmiştir. 400'e yakın insan hayatını kaybetmiştir. Bunun da çok iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Terör, can ve mal güvenliği her şeyin önüne geçmiştir. 7 Haziran'da nasıl milli iradeye saygılı olduysak 1 Kasım'da ortaya çıkan tabloya aynen saygılıyız. Hiçbir yurttaşın bundan en ufak bir endişe duymamasını istiyorum." ifadelerini kullandı.

"GÜCÜN BASKIYA DÖNÜŞMESİ SON DERECE TEHLİKELİDİR"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "CHP, seçim öncesi ortaya koyduğu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz tepki almamıştır. Bu şu anlama geliyor: CHP'de yaşanan değişim olumludur ve devam edecektir. Ortaya çıkan tabloda asıl değerlendirmemiz gereken güç ve hukuk. Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor. İktidarda olanlar gücü, toplumun vicdanı da hukuku temsil eder. Güç hukukun üstüne çıkarsa toplumda bir baskıya dönüşür. Bu demokrasimizi zedeler. Bütün iktidarların hukukun üstünlüğü kavramına uyması gerekiyor. Eğer demokrasimizi geliştireceksek gücün zehirlenmemesi gerekir. Güç zehirlendiği andan itibaren toplum travma yaşar. Bütün bunları dikkatle izleyeceğimizi bütün vatandaşların bilmesi gerekir. Sorumluluğumuzun ağırladığı da buradan kaynaklanıyor. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemeli. Her yurttaşın can ve mal varlığı kutsaldır ve sağlanmalı. Gücün baskıya dönüşmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk, bundan sonra da mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin geleceği açısından hiç kimse endişe duymasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren ve güçlendirecek olan CHP'dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiğini söyleyen de CHP'dir."

'MHP'deki düşüşü neye bağlıyorsunuz' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben diğer partilerdeki düşüşe hiç değinmeyeyim. Bizden çok ilgili partilerin ilgi alanına girer." dedi.

'Bundan sonra CHP'nin oy skalası yüzde 25'ler civarında mı olacak?' sorusu üzerine de Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bizim hazırladığımız iki seçim bildirgesi toplumda genel kabul gördü. Keşke olağanüstü bir süreci yaşamasaydık, o zaman CHP'ye oyun gelip gelmediğini çok daha rahat değerlendirebilirdik. Eğer haziran ile kasım arasında 400 kişi hayatını kaybediyorsa ve biz bu süreci olağan bir süreç olarak değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz." CİHAN
<< Önceki Haber "Ortaya çıkan tablo CHP'nin sorumluluğunu çok daha ileriye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER