Oryantiring yarışlarında takım halinde Finlandiyalı sporcular birinci oldu


1. Uluslararası Manavgat Oryantiring Festivali Titreyengöl'de düzenlenen ödül töreniyle sona erdi. Beş gün süren oryantiring yarışlarının toplamında Finlandiyasporcular takım halinde birinci ve en fazla madalya kazanan ülke oldu. Yarışlara katılan 7 Finlandiyalı sporcunun hepsi bir ve ikincilik ödülü aldı.

26-31 Ekim tarihleri arası Manavgat'ta Sorgun Çamlığı, Titreyengöl, Seleukeia Antik Kent, Selge ve Side antik kent parkurlarında yapılan oryantiring yarışlarında 10 ülkeden 250 sporcu harita ve pusula yardımıyla koşarak yönlerini aradı. Festivale 9 yabancı ülkeden 110 sporcu katıldı. Sporcular en son parkur yarışını Side Antik Kent'te yaptı.

Festivalde ilk defa Türkiye Oryantirng Federasyonu(TOF) oryantiring kanoyu Manavgat Titreyengöl'de 35 takımdan 70 sporcunun katılımıyla gerçekletirdi. Festivalde zamana karşı yarışlarda Finlandiya ve İsveçli sporcuların üstünlüğü görüldü. Festival etkinlikleri kapsamında 43 kategoride yarışan sporculara madalya verildi.

Zamana karşı yarışta 1 dakika 52 saniye 16 salise ile Finlandiyalı Helsingin Suunistajat Oryantiring Külübü sporcusu Joanne Anana birinci oldu. Genç Elit bayanlarda ise birinci Rusya'dan Mariia Makarova, ikinci Türkiye'den Emine Sezgünsay ve üçüncü Şakire Kaçmaz oldu.

50 yaş üstü yarışlarda ise İsveç'ten Anne Pelto birinci, ikinci ise Sırbistan'dan Sirpa Papansiaari geldi.
65 yaş grubunda ise birinciliği Finlandiya'dan Irma Liljeström, ikinciliği yine aynı ülkeden Leena Ojala aldı.
70 yaş üstü kategoride birinciliği Finlandiya'dan Gunne Lindeman, ikinciliği İspanya'dan Tuula Kemppi ve aynı ülkeden Pirkko Latvasko üçüncü oldu.
14 yaş grubunda Sırbistan'dan Ivan Sadrovnikov birinci, ikinciliği Türkiye'den Oğuzhan Karatepe ve üçüncülüğü Ferhat Ayyılmaz oldu.
Dereceye giren sporcuların ödülü Manavgat İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Baturalp Eliçevik, Oryantiring Antalya İl Temsilcisi Kevser Yörükoğlu, Neo Doğa Sporları Bsşkan Yardımcısı Aydın Akgün, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) Öğretim Görevlisi Engin Derman ve Manavgat Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği Başkanı Hüseyin Aydoğan verdi.

Yarışlarda derece yapan 2 sporcuya Nashira Otel bir hafta tatil çeki hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Oryantiring yarışlarında takım halinde Finlandiyalı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER