Özel: Davutoğlu 'ahlaksız teklif'le bizi rahatsız ederse telefonunu engelleriz


CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine görev verilmesi halinde seçim hükümetinde CHP ve MHP'li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Böyle bir teklif olacaksa bunun adı 'ahlaksız teklif olur' diyen Özel, "Ama böyle bir ahlaksız teklife karşı kapılarımız kapalıdır, telefonlarımız kapalıdır. Eğer bizi ararsa bu telefonlar şimdi imkan tanıyor buna böyle bir ahlaksız teklif için bizleri rahatsız edecek olursa Davutoğlu'nun telefonunu engelleriz. Davutoğlu bundan sonra karşısında muhatap olacak kimseyi bulamaz. Bu tür bir ahlaksızlıkla CHP milletvekillerinin ilişkilendirilmesini, milletvekillerimizin isminin geçirilmesini dahi etik bulmayız, bunu şiddetle reddederiz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Cihan Haber Ajansı muhabirine gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun CHP ve MHP'li vekillere bakanlık teklifinde bulunacağını açıklamasını eleştirdi.

Böyle bir teklifi 'ahlaksız teklif' olarak tanımlayan Özel, "Çünkü bu parlamentoda 4 parti yüzde 95 oy almış durumda. Milletvekilleri partilerin aday göstermesi ile seçildi. İnsanlar da milletvekillerine oy verdi ama parti amblemleri altında verdi." açıklamasında bulundu. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Anayasa'nın 114 ve 116'ncı maddelerini ilk kez işlettiğini kaydeden Özel, şöyle konuştu: "Bu, Ahmet Davutoğlu'nun başarısızlığıdır. Ahmet Davutoğlu'nun utancı olması gereken bir noktadır. En çok oyu aldığı yerde bir hükümet kuramamıştır, gerekli gayretleri sarf edememiştir, daha sonra görevi teslim etmiştir ama bir başka görevlendirme yapılamamıştır. Gelinen bu noktada şu durumla karşı karşıyayız; bir hükümet kurulacaksa neye göre yapılıyor, meclisteki sandalye sayılarına göre orantılanıyor. Yani parti grupları esas alınıyor ve parti grupları esas alındığı zaman bir siyasi liderin yapması gereken siyasi ahlak ve etiğin gereği olarak o partilerin liderlerine 'sizin payınıza şu kadar milletvekili düşüyor, şu bakanlıklar düşüyor, bu konuda görevlendirmeyi bize yapar mısınız' diye sorması lazım."

CHP olarak böyle bir işin içinde olmayacaklarını zaten söylediklerini anlatan Özel, şöyle devam etti: "Ama teker teker milletvekillerini arama, vermek isteyen partilere de bunu yapıyor. Üye vermek istemeyen partilere yapmıyor sadece bunu. Bakan vereceğim diye HDP'ye de aynı şeyi yapıyor bunu hele de bir partinin lideri olarak nasıl içselleştirebiliyor bilemiyoruz. Ama CHP olarak şunu söylüyoruz. CHP'nin Grup Başkanvekili olarak 131 milletvekilimizin adına şunu söyleyebiliriz ki Davutoğlu bu niyetle sakın kapımızı çalma. Davutoğlu bu niyetle bizi aramasın. Biz bugüne kadar bütün iletişim kanallarını açık tuttuk. Bu ülke hükümetsiz kalmasın diye. Akan kan,anaların göz yaşı dursun diye. Çok net bir şekilde şunu söyledi. hep ülke ve mutfaktaki yangını söndürebilelim. Ama böyle bir ahlaksız teklife karşı kapılarımız kapalıdır, telefonlarımız kapalıdır. Eğer bizi ararsa bu telefonlar şimdi imkan tanıyor buna böyle bir ahlaksız teklif için bizleri rahatsız edecek olursa Davutoğlu'nun telefonunu engelleriz. Davutoğlu bundan sonra karşısında muhatap olacak kimseyi bulamaz. Bu tür bir ahlaksızlıkla CHP milletvekillerinin ilişkilendirilmesini, milletvekillerimizin isminin geçirilmesini dahi etik bulmayız bunu şiddetle reddederiz."

CİHAN
<< Önceki Haber Özel: Davutoğlu 'ahlaksız teklif'le bizi rahatsız ederse... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER