Özgür Özel: Twitter üzerinden iç ve dış politika yürütülmesine karşıyız


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, twitter üzerinden iç ve dış politika yürütülmesine karşı olduklarını belirterek AK Parti'lilerin atılan twitlerle herkesin safını belli etmeye çağırdığını söyledi. Özel, hükümetten Suriye'deki gelişmelere ilişkin partilerin ve Meclis'in bilgilendirilmesini talep etti.

Özel, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Sözlerine 'savaşsız bir ülke' dileyerek başlayan Özel, 16 Şubat 2016 tarihinde Soma davasının 6. birleşiminin yapılacağını hatırlattı. Şimdiye kadar 40 oturum yapıldığını belirten Özel, tutuklu sanıklara tahliye talebinde bulunulduğunu hatırlattı.

Soma konusunda ilk sınıfta kalanın hükümet, ardından Parlamento olduğunu dile getiren Özel, "Soma Komisyonu raporunun sayfası dahi açılmadı. Sadece 100 kişinin takip ettiği davada, tutuklu sanıklar salıverilmeye başlandı. Aileler son derece tedirginler. Sevgililer Günü'nde eşlerinin mezar taşlarına sarılan aileler, kendilerine sahip çıkılmasını istiyorlar. Ailelerin adalet ve hukuk arayışına sahip çıkılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu'daki gelişmeler hakkında hükümetten bilgi istediklerini kaydeden Özel, "Eğer hükümet bilgi vermezse, Meclis'te genel görüşmeyi talep etmeyi ve müzakere edilmesini düşünüyoruz." diye konuştu.

"Twitter üzerinden iç ve dış politika yürütülmesine karşıyız." diyen Özel, AK Parti'nin yetkililerinin atılan twitlerle herkesin safını belli etmeye çağırdığını vurguladı. Türkiye'nin İncirlik üssünü bugün 17 ülkenin kullanabiliyor olduğuna dikkat çeken Özel, "Başbakan'ın siyasi parti liderlerini telefonla dahi olsa bilgilendirmemiş olması, ziyaret etmemiş olması, yapacağı görevlendirmelerle bu bilgilendirmeleri yapması gerekiyor. Yarın hiçbir şey yokmuş gibi gelip AR-GE Kanunu'nu görüşemezsiniz; Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Tasarısı'nı görüşemezsiniz. Bunlar kıymetli gündemlerdir. Ama savaş, sınır ötesi operasyon konuşulurken; bunları ciddi bulmayız. AKP'yi ciddiyete ve buna uygun olarak Meclis'i bilgilendirmeye ve katkısını almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

1 MART TEZKERESİ TUTANAKLARI AÇILSIN

1 Mart tezkeresi tutanaklarının açılmasını isteyen Özel, şöyle devam etti: "Açılmaması için hala direniyorlar. AKP'nin o gün tutumunun anlaşılması tutanakların açılmasına bağlı. Ancak bundan kaçınıyorlar. Davutoğlu'nun, Abdullah Gül'ün hangi pozisyonda olduğunu, AKP'nin diğer üst yetkililerin ve Tayyip Erdoğan'ın hangi pozisyonda olduğunu görmek mümkün olacaktır. Tutanaklar açıldığında Türkiye'nin başı derde girmeyecek ama pozisyonları açığa çıkacaktır."

PYD'nin sorumlusu Salim Müslim ile 2013 ve 2014'te yapılan görüşmelerin tutanaklarının da açıklanmasını istelen Özel, iflas eden Suriye politikasının baştan aşağı değiştirilmesi gerektiğini belirterek "Provakatif saldırı ve Türkiye'yi oraya çekme çabalarına karşı akli selim davranılmalıdır. Angajman kurallarını ileri sürerek Suriye'ye müdahale, Türkiye'yi çıkmaz sokağa sokar." şeklinde konuştu.

Suriye'deki gelişmelere ilişkin salı günü hükümetin Meclis'e bilgi sunması, diğer parti gruplarını bilgilendirmesini talep eden Özel, sınır ötesi operasyonu için yeni bir tezkereye ihtiyaç olup olmadığına ilişkin bir soruya ise "Hükümetin yeni tezkere arayışından korkarız. Hükümetin ne yapmak istediğini biran önce Meclis ile paylaşması gerekiyor. Mevcut tezkere dışında hareket, Türkiye'yi uluslararası hukukta sıkıntıya sokar." karşılığını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Özgür Özel: Twitter üzerinden iç ve dış politika... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER