Paralel paranoyasının zirve yaptığı nokta!..

17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından bütün suçları kapatmak için uydurulan 'Paralel' paranoyasının nerelere geldiğini gösteren bir örnek de yargı içinde yaşandı.

Paralel paranoyasının zirve yaptığı nokta!..

Hürriyet'in haberine göre, Hakan Şimşek, Kerimhan Çelik adlı kişiye kendisini 'gümrük aracısı' olarak tanıtarak dolandırdı. Hakkında soruşturma açıldı ancak kayıplara karışan Şimşek'e 4 yıl boyunca ulaşılamadı. 4 yılın sonunda Şimşek'in başka bir suçtan cezaevinde olduğu anlaşıldı. İfadesi alınmak üzere  dolandırıcılık davasının görüldüğü İstanbul Anadolu 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Hakkındaki iddiaları reddeden Şimşek, Hâkim Tamer Akgökçe’ye yönelik, “Siz Pensilvanya’nın hâkimisiniz. Başbakan sizin hakkınızdan gelecek” dedi. Şimşek bir adım daha atarak, HSYK’ya şikâyette bulundu. Şimşek, inceleme başlayınca aynı gerekçeyle reddi hâkim talebinde de bulundu.

BU 'PARALEL' MESELESİ, CADI AVINA DÖNÜŞTÜ

Talep, terör suçlarına bakmakla görevlendirilen mahkeme tarafından kabul edilince Hâkim Akgökçe dosyadan el çektirildi. Halen Yargıçlar Sendikası Başkan Yardımcısı ve YARSAV’ın yönetim kurulu üyesi olan, kendisini ‘sosyalist’ olarak tanımlayan Hâkim Akgökçe, “Bu ‘Paralel’ meselesi, cadı avına dönüştü” dedi.

SUÇLAMA TRAJİKOMİK

Şimşek’in sadece dolandırıcılıktan değil, yaralama ve emniyeti suistimal gibi suçlardan da sabıkalı olduğunu belirten Akgökçe, şunları söyledi: “Bu, tabii hâkimlik ilkesine aykırıdır. Bu yol kabul edilirse her hâkim çekilmek zorunda bırakılır. Artık ‘Paralel’ denildiği anda akan sular duruyor. Hâkim, ‘HSYK da incelediğine göre ben bunu emir telakki ederim’ diyor. ‘Bu adam dolandırıcı da olsa önünü açarım’ diyor. Hukuksal kaygılarla hareket edilmiyor. ‘Nereye giderse gitsin, bize bulaşmasın’ deniyor. Ben 2010’da YARSAV’ın HSYK adayıydım. Yargıçlar Sendikası’nın siyasetinin belirlenmesinde 10 kişiden biriyim. ‘F Tipi’ kavramını çıkartanlardan biriyim. Bu suçlamayı trajikomik buluyorum, elimin tersiyle itiyorum.”
<< Önceki Haber Paralel paranoyasının zirve yaptığı nokta!.. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER