Paris'ten dönen Türkler: Şok yaşadık!


Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen saldırıların ardından İstanbul'a gelen Türkler, ilk haber geldiğinde büyük şok yaşadıklarını söyledi. Patlamanın olduğu stada yakın yerde oturan Merve Torreguitart, "İnanılmaz bir şekilde, beklenmedik bir durum oldu. Ama herkes bir panik yaşadı. Sokaklar bomboştu." dedi.

Paris'te birçok noktada eş zamanlı olarak silahlı ve bombalı saldırının ardından Türkler uçakla Atatürk Havalimanı'na dönmeye başladı. Türk Hava Yolları'nın tarifeli uçağı ile dönen yolcular, bagaj beklerken de yaşadıklarını birbirlerine anlattı.

Patlamanın olduğu stada yakın yerde oturan Merve Torreguitart, ilk haber geldiğinde şok yaşadıklarını söyledi. İnanılmaz bir şekilde beklenmedik bir durum olduğunu kaydeden Merve Torreguitart, "Daha önce Charlie Hebdo gazetesini basmışlardı, taramışlardı. Geçen gece yaşanan olayların ikisi o gazeteye yakındı. Ben Paris'te stadın yakınında oturuyordum. Şansıma duymadım patlamayı hiç, yansımadı benim oturduğum tarafa. Ama herkes bir panik yaşadı. Arkadaşlarımıza tanıdıklarımıza iyi olduğumuzu haber verdik. Sokaklar bomboştu. Televizyonlarda olay yerlerinde yardım etmek isteyen insanları gördüm. İnsanlar yerde yürürken ölüleri gördüklerini anlattılar. Ben görmedim." diye konuştu.

HAVALİMANINDA YANSIMA OLMADI

İlk başta panik olduğunu dile getiren Merve Torreguitart, "Tanıdığım birisi var mıydı diye onun paniğini yaşadım. Ama daha sonra tanıdığım olmadığını öğrenince rahatlama oldu. Yine de üzüldük açıkçası. Havalimanına hiçbir şekilde yansımadı. Cumhurbaşkanı sınırların kapatıldığını açıklamıştı. Havalimanına yansıması olmadı, karayollarında kapatılma oldu sanırım. Benim bindiğim havalimanında asker yoktu. Ailem iyi miyim diye anında aradılar. Moda tasarım ve üretim alanında master yapıyorum. Tekrar döneceğim." İfadesini kullandı.

'PARİS BOMBOŞ OLDU'

Paris'e üniversitede görevli olarak gittiğini belirten Ayşe Dilek Anadol Umul, saldırının olduğu bölgeye çok yakın Opera meydanında bir restoranda yemek yediğini aktardı. Patlama oldu diye İstanbul'dan mesaj geldiğini söyleyen Umul yaşadıklarını şöyle anlattı: "Otelime geri döndüm. Televizyon karşısında sabahladım. Uçağım sabah havalimanına geldim. Ortalık çok sakindi. Umduğumdan sakindi. Binanın girişinde, havalimanında arama yoktu. Siren seslerinden olayın büyüklüğü anlaşılıyordu. O saatte de sokakta durmanın anlamı yoktu. Paris normalden daha sakindi. Olaylar sonrası bomboş oldu. Herkes evlerine kapandı."

'OTELDEN DIŞARI ÇIKMADIK'

İş için Paris'e giden Onur Karadayı ise güvenliğin baya arttırılmış durumda olduğunu belirtti. Karadayı şöyle konuştu: "Güvenlik artırılmış durumdaydı. Silahlı arabalı bir grup yolda rastgele ateş açıyor. Konser salonunu basıp orada bir müddet bir grubu rehin aldıktan sonra kendilerini havaya uçuyorlar. İntihar saldırısı düzenliyorlar. Televizyonlar 160'a yakın ölü olduğunu bildiriyor. Özellikle uçuşların iptal olup olmayacağı konusunda tedirgin oldum. Oteldeydik dışarı çıkmadık."
CİHAN
<< Önceki Haber Paris'ten dönen Türkler: Şok yaşadık! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER