Fransa'da 7 ayrı saldırı: Çok sayıda ölü

Paris’te koordineli 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı gerçekleşti. Fransa-Almanya maçının oynandığı Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Eşzamanlı gerçekleşen saldırılarda en az 160 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı. Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi

Fransa'da 7 ayrı saldırı: Çok sayıda ölü

Paris’te eşzamanlı 6 silahlı ve 3 bombalı saldırı gerçekleşti. Makineli tüfekli saldırganların Suriye ile ilgili sloganlar attığı belirtildi. Saldırılarda en az 160 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılardan sonra Fransa’da olağanüstü hal ilan edildi. Sınırların kapatıldığı açıklandı.

Paris’in doğusunda bir restoranda ve bir konser salonunda iki ayrı silahlı saldırı gerçekleşti. Ayrıca Fransa-Almanya dostluk maçının oynanmakta olduğu Stade de France’ın yakınlarında iki ayrı patlama meydana geldi. Paris’in 10. bölgesinde yer alan Le Petit Cambodge adlı restorana dışarıdan ateş açıldı. Polisin olay yerine ulaştığı ve çatışmada çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.


REHİN ALINAN 100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bataclan Konser Salonu'nda en az 100 kişi rehin alındı. konser salonunda ABD'li bir Rock grubunun konseri vardı. İlerleyen saatlerde polis konser salonuna baskın düzenleyerek iki teröristi etkisiz hale getirdi. Operasyon sona erdi ancak konser salonundaki 100 kişinin öldüğü aktarıldı.
.



'STADE DE FRANCE YAKINLARINDA İKİ PATLAMA'

Stade de France yakınlarında da iki patlama meydana geldiği aktarıldı. Patlamanın olduğu sırada Fransa ile Almanya arasında oynanan Euro 2016 hazırlık maçının oynandığı Stade de France'de Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da bulunuyordu. Hollande özel ekiplerce stattan uzaklaştırıldı. 



DÜNYADAN İLK TEPKİLER 

İngiltere Başbakanı David Cameron, Paris'te meydana gelen saldırılarla sarsıldığını belirterek, "Yardım için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Paris'te bu akşam yaşanan saldırılara, İngiltere'de Başbakan David Cameron, Dışişleri Bakanı Philip Hammond ve ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, Twitter aracılığıyla tepki gösterdi.

Cameron Twitter hesabından, "Paris'te bu gece meydana gelen olaylarla sarsıldım. Düşüncelerimiz ve dualarımız Fransız halkıyla. Yardım için elimizden geleni yapacağız" mesajını paylaştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel yaşanan saldırıların ardından 'şoktayız' ifadesini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan silahlı ve bombalı saldırılardan derin üzüntü duyduğunu bildirdi.

<< Önceki Haber Fransa'da 7 ayrı saldırı: Çok sayıda ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER