Patriot'la Drone düşüren kim?

ABD'li general David Perkins, "NATO müttefiki" bir ülkenin, 200 dolar değerindeki küçük bir insansız hava aracını düşürmek için 3 milyon dolarlık füze kullandığını söyledi.

SHABER3.COM

Söz konusu hava aracının bir "quadcopter" olduğunu ve "Amazon'da 200 dolara satıldığını" söyleyen general, düşürülen hava aracı için "Patriot'a karşı şansı yoktu" dedi.

"Tamam bu işe yaradı, düşürdüler, pekiyi ve biz de Patriot füzeleri seviyoruz" diyen ABD'li general, buna karşın kararın "ekonomik olarak bilgece olmadığını" belirtti.

Irak ve Suriye'de kimi grupların benzer ucuz İHA'ları silahlandırdığı ve silahlı kuvvetlere karşı kullandığı bilinirken, ABD'li general bunlara karşı karadan havaya füze kullanılmaması gerektiğini söyledi. 

"Ekonomik olarak iyi bir takas olduğunu düşünmüyorum" diyen general, benzer uygulamaların yapılmaya devam edilmesi durumunda, söz konusu grupların daha fazla İHA satın alarak Patriot füzelerini tüketmeye çalışacağını iddia etti.

BBC'nin haberine göre Patriot füzeleri ses hızının 5 katında hareket ederken, "quadcopter" araçların en yüksek hızı saatte 80 kilometreyle sınırlı.
<< Önceki Haber Patriot'la Drone düşüren kim? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER