Pelin Bilgiç: Doğru hata yapmak çok önemlidir


BOTAŞ'ın milli oyuncusu Pelin Derya Bilgiç, takımdaki Türk oyuncuların beraber büyüdüğünü, artık kardeş gibi olduklarını dile getirirken, ekibin konsantre olduğu takdirde her maçı kazanacağına inancının tam olduğunu söyledi.

Rakiplerine ters gelen bir takım olduklarını söyleyen 21 yaşındaki Pelin, BOTAŞ Spor çatısı altında olmaktan ötürü de son derece mutlu olduğunu belirttiği röportajında, "Doğru hata yapmak çok önemlidir." dedi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yayın organı TBF TV'den Şansın Tokyay'a konuşan Pelin Bilgiç'in röportajının detayları şöyle:

-Öncelikle senin kendini nasıl hissettiğini öğrenmek istiyoruz… Adana'da mutlu musun, hocanız Olcay Orak ve takım arkadaşlarınla aran nasıl?
Ben çok iyiyim. Olcay Ağabey zaten A Takım'a ilk çıktığım zaman da benim antrenörümdü. Tekrar onunla çalışmak gerçekten çok keyifli. Takım arkadaşlarımla da beraber büyüdüğümüz için zaten güzel bir kimyamız vardı ve gelen yabancılar da bize ayak uydurdu. Biz de oluşan bu hava ile kendimizi daha iyi hissetmeye başladık. Bu takımın bir parçası olmaktan ötürü çok mutluyum.

-Takımınızda Türk oyuncuların yaş ortalaması bir hayli küçük. Bu da dışarıdan bizlere ekip içinde çok neşeli bir ortam olduğu izlenimini veriyor…
Evet, böyle bir durum var. Genç oyuncular olarak biz uzun zamandır beraberiz ve dışarıdan bir Türk oyuncu da aramıza dâhil olmadı. Kardeş gibi olduk artık, evde nasılsak antrenmanlarda da öyleyiz. Birbirimize karşı hep açık ve dürüstüz. Tabii koçumuza karşı olan tutumumuz da aynı.

-Peki, yabancı oyuncularınızın deneyimlerinden ne kadar besleniyorsunuz?
Yabancılarımızın hepsi son derece tecrübeli oyuncular. Onlardan sahada çok kritik detaylar öğrendiğimiz oluyor. Saha dışında, antrenmanlarda da bize her konuda yardımcı oluyorlar; neticede genç oyuncu olduğumuzun farkındalar. Örneğin doğru hata yapmak çok önemlidir. Onlar bizi doğru hata yaptığımızda destekliyorlar. "Bu hatayı yap ve bu konuda kendini daha iyi hale getir" diyorlar. Bu bizler için çok önemli ve deneyimli yabancılarımız sayesinde takımımız bir seviye yukarı çıkıyor diyebilirim.

"MİLLİ TAKIM, BASKETBOLA BAKIŞ AÇIMI DEĞİŞTİRDİ"

-A Milli Takım kadrosunda olmak sana neler kattı?
Milli takımda Türkiye'nin en iyi oyuncuları ile beraber oynama şansı yakaladım. Bu isimlerden çok şey öğrendim. Tabii teknik ekip de çok tecrübeli. Milli takım kadrosunda olmanın basketbola bakış açımı değiştirdiğine ve geliştirdiğine inanıyorum.

-Şu etapta kendin ve takımın adına durumu nasıl görüyorsun ve önümüzdeki dönemden neler bekliyorsun?
Takımımız sezonun başında iki yabancı oyuncusunu değiştirdi. Bu değişiklik takımı ve bireysel olarak beni rahatlattı. Yanımdaki oyuncular ne kadar iyi olursa ben de kendimi o kadar güvende hissediyorum. O zaman rahat oynayabiliyorum ve bu çok önemli. Takım adına önümüzdeki dönem için konuşacak olursam şunu söyleyebilirim ki biz rakiplerimize ters gelen bir ekibiz. Her takımı yenebilecek güçteyiz ve bunu zaman zaman da gösteriyoruz; geçen hafta Galatasaray'a karşı aldığımız galibiyet gibi. Gerçi her takıma da yenilebiliriz, neticede çok genç bir ekibiz ve bunun dezavantajları yaşanabiliyor. Önümüzdeki her maçı 'çok iyi' oynarsak ben hepsini kazanabileceğimizi düşünüyorum. Bu, bizim konsantrasyonumuzla alakalı. Eğer maç kaybediyorsak, bu konsantre olmadığımızdan kaynaklanıyordur diye düşünüyorum.

CİHAN
<< Önceki Haber Pelin Bilgiç: Doğru hata yapmak çok önemlidir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER