Perinçek: AB'nin dört dayatmasından birini geçersiz kıldık

Perinçek: AB'nin dört dayatmasından birini geçersiz kıldık

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AİHM'nin, Ermeni soykırımı iddialarının reddini ifade özgürlüğü kapsamında görmesiyle 'AB'nin dört dayatmasından birini geçersiz kıldıklarını' söyledi.

Strasbourg'da dün yapılan karar duruşmasının ardından Almanya'nın Frankfurt şehrine geçen Doğu Perinçek, Türk-Alman Klubü'nde konuşma yaptı. AİHM'den çıkan sonucu Türk milletinin bir başarısı olduğunu dile getiren Perinçek, bir örnek ve model oluşturduklarını söyledi.

'Özerk Kürdistan', Ermeni soykırımını tanıma, Türk ordusunu Kıbrıs'tan çekme ve Kemal Derviş ekonomisi diye bilinen borçlanma ekonomisini kabul etme gibi Avrupa Birliği'nin dört dayatması olduğunu öne süren Vatan Partisi lideri Perinçek "Şimdi dört dayatmadan birini geçersiz kıldık hep beraber. Sizlerin kararlılığı, emeği ve mücadelesiyle... Sizleri kutluyorum. Hepinizi kutluyorum. Şimdi önümüzdeki sorunları da böyle çözeceğiz." dedi.

"AMERİKA'NIN ÜZERİMİZE SÜRDÜĞÜ KUVVETLER..."

Doğu Perinçek, AİHM'den çıkan kararı Mehmetçiğe armağan ettiklerini söyledi: "Görüyorsunuz Mehmetçik Amerika'nın üzerimize sürdüğü kuvvetlere karşı ki Amerika açıkça söylüyor bu PYD ve PKK benim kara gücüm diyor. İşte bu koşullarda elindeki Amerikan silahıyla savaşan Amerika'nın piyonlarına karşı mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Mehmetçiğimize bu aldığımız kararı armağan ediyoruz."

Yaklaşık 100 partilinin katıldığı toplantıda Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Şule Perinçek, Yaşar Okuyan ve Soner Polat, Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım ve Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz de hazır bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Perinçek: AB'nin dört dayatmasından birini geçersiz kıldık Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER