Pilottan kuleye: İki uçak arasından araba geçti


Türk Hava Yolları'nın (THY) Bişkek-İstanbul seferini gerçekleştiren uçağın pilotu, iki uçak arasından araba geçmesi üzerine kuleyi uyardı. Pilot, "Öndeki uçağa çok yakındık. İki uçak arasından geçti." dedi.

THY'nin Bişkek-İstanbul seferini gerçekleştiren Boeing 737-800 tipi uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı'nda park yerine gideceği sırada iki uçak arasından araba geçtiğini gördü. Trafiği olumsuz etkilediğini düşünen pilot, durumu Atatürk Havalimanı hava trafik kontrol merkezine rapor etti. Pilotla kule arasındaki konuşmalar kayıtlara şöyle yansıdı:

Pilot: Eco5'den (taksiyolu) döndükten sonra durmuş trafikte arada bekliyorduk. O sırada önümüzdeki trafikle aramızdan bir tane bir araç geçti. Sarı bir araç. Takip edebildiniz mi?
Kule: Hayır efendim. Negatif. Plaka alabildiniz mi? Follow me (DHMİ'nin apron aracı) ikaz edelim.
Pilot: Şu anda yeni yapılan inşaat sahasına girdi, orda dolaşıyor. Bizimle, önümüzdeki duran uçak arasından geçti efendim
Kule: Efendim o muhtemelen Follow me aracı olabilir. Apronda çalışanların kullandığı. Muhtemelen odur. Kontrollü bir şekilde geçmiş olabilir. Ben yine de ikaz edeceğim. Şu an 226 körüğe doğru geliyor sanırım.
Pilot: Doğrudur efendim. Çok yakındık, biz öndeki uçağa. İki uçak arasından geçti. Sadece bilgi vermek için aradık.
CİHAN
<< Önceki Haber Pilottan kuleye: İki uçak arasından araba geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER