Pınar Demirok: Milli takım forması giymek gururdur


A Milli Kadın Basketbol Takımı Ankara Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürürken, ay yıldızlı ekibin genç oyuncusu Pınar Demirok, yaptığı açıklamada, "Milli takım forması giymek gururdur." dedi.

Röportaj: Şansın Tokyay

2017 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri'nde İsrail ve Bosna Hersek ile karşılaşacak olan A Milli Kadın Basketbol Takımı Ankara Spor Salonu'nda çalışmalarını sürdürürken, ekibin genç ve deneyimli oyuncusu Pınar Demirok, TBF resmi internet sitesinden Şansın Tokyay'a yaptığı açıklamada milli takım formasını giymenin gurur verici olduğunu söyledi.

Kritik iki eleme maçı öncesi kampın nasıl gittiği yönündeki soruya verdiği cevapta Pınar Demirok, "Bu sene çoğunlukla genç oyunculardan kurulu bir takımız. Yolumuza Aziz Akkaya başantrenörlüğünde devam ediyoruz. Çoğumuz daha önce de kendisi ile çalışmıştık. Kampın başından İsrail maçına dek dokuz antrenmanımız var. En iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız. İsrail'den sonra da Bosna Hersek ile mücadele edeceğiz. Tüm oyuncular takımlarında süregelen bir idman temposundan direkt milli takım kampına dahil oldukları için kimsenin bir eksiği de görünmüyor, herkes hazır durumda." diye konuştu.

Pınar Demirok'un röportajının detayları şöyle:

- Uzun zaman sonra ilk defa sezon arasında milli takım maçları oynanıyor. Bu durum size nasıl yansıyor?
Milli takım forması giymenin gururu, hiçbir yorgunluğu bize hissettirmiyor. Fiziksel yorgunluk, yaşadığımız gururun önüne geçemez. Hepimiz bu formayı taşıdığımız için onur duyuyoruz ve hiçbir şeyi mazeret olarak görmüyoruz. Bitkin değiliz, enerjimiz yüksek. Zaten bence genç oyuncuların yorgunluktan bahsetme lüksü yoktur. Hep beraber en iyi mücadeleyi vereceğimize inancım tam.

- Aziz Akkaya, takımın kendi disiplinini oluşturacağını, rakibe göre özel hazırlık yapmayacağını ifade etmişti. Takımınızın oyun yapısından biraz söz eder misin?
Savunmanın ön planda olduğu bir oyun karakterimiz olduğunu söyleyebilirim. Zaten yıllardır milli takımımızın savunmacı bir yapısı vardır. Aziz Hoca'nın dediği gibi biz kendi setlerimizi, savunma düzenimizi oturttuğumuz zaman rakibin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Şu an için önemli olan bir arada amacımıza odaklanmamız ve takım kimyamızı en iyi şekilde oluşturmamız.

Senin özelinde sezon nasıl geçiyor, Kayseri'deki hayatına bir parantez açabilir miyiz?
Ben İstanbulluyum ama sekiz yıldır Kayseri'de forma giydiğim için artık ikinci memleketim de orası oldu. AGÜ ile KBSL ve Euroleague'de bizi mutlu eden sonuçlar alıyoruz. Tabii eksiklerimiz de var takım olarak, o noktaları da tamamladığımız zaman her şeyin çok daha iyi olacağına inanıyorum. Bunların ötesinde şunun altını çizmek istiyorum ki şu an için odaklandığım nokta milli takım maçları. Kamp süresince ve oynayacağımız iki önemli mücadelede olabileceğim en verimli şekilde takımıma yardımcı olmak arzusundayım.
CİHAN
<< Önceki Haber Pınar Demirok: Milli takım forması giymek gururdur Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER