PKK-Hizbullah terör örgütü davasında 8 tahliye, 5 tutukluluğa devam kararı


Güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınan 3'ü tutuksuz 13'ü tutuklu toplam 16 sanığın yargılandığı PKK-Hizbullah terör örgütü üyeliği davasının ikinci duruşması bugün görüldü. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada mahkeme heyeti, 8 sanığın tahliyesine bir önceki duruşmada savunma yapmayan ve bu duruşmaya da katılmayan 5 sanığın ise tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Dava 16 Aralık'a ertelendi.

Diyarbakır'da Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par Üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ilgili dava, güvenlik gerekçesiyle Kayseri'ye alınmıştı. Bugün 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşma görüldü. Osmaniye T Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Mahmut Ç., Yunus T., Yunus D., Furkan Ö., Beytullah K., Mehmet Y., Mehmet F., Bilal F., İshak A., Serkan D. ve Mehmet D., Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'nden (SEGBİS) hazır bulundu. Bir önceki duruşmada SEGBİS'ten ifade vermeyi reddeden tutuklu sanıklar Eylem Ç. ve Merge P. ise mahkemeye rapor göndererek duruşmaya katılmadı.

Tutuksuz yargılanan Cihan A., Abdülhekim D. ve adli kontrol şartıyla dışarda olan Hividar D. de duruşmaya katılmadı. Yapılan yargılamada savcı, tutuklu 5 sanığın kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunması nedeniyle tutukluluk hallerini devamını, diğer tutuklu 8 sanığın suçlamalarla ilgili yeterli delil olmaması gerekçesiyle tahliye edilmesini istedi. Mütelaa üzerine savunma yapan sanıklar ve avukatlar, terör örgütü üyeliği suçlamalarını reddederek aleyhe hususları kabul etmedi.

Yaklaşık 1 saat süren yargılama sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Eylem Ç., Merge P., Mehmet D., Yunus D. ve Furkan Ö.'nün üzerlerine atılı suçların niteliği, delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin varlığı gerekçe gösterilerek tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Yine tutuklu sanıklardan Mahmut Ç., Yunus T., Mehmet F., Bilal F., İshak A., Serkan D., Beytullah K. ve Mehmet Y. hakkında ise delillerin toplanmış olması, kaçma şüphelerinin bulunmaması ile tutuklulukta geçirdikleri süre göz önünde bulundurularak ayrı ayrı tahliyelerine karar verdi. Mahkeme, tanıkların bilgi ve görgülerini tespiti için Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan yazının beklenmesine, olay yerini gören kamera görüntülerinin Diyarbakır Emniyeti'nden istenmesine ve eksikliklerin giderilmesine hükmederek duruşmayı 16 Aralık 2015 Çarşamba gününe erteledi.

DAVA KONUSU

Yeni İhya-Der Başkanı ve Hüda-Par Üyesi Aytaç Baran'ın silahlı saldırıda öldürülmesi ve sonrasında çıkan olaylarda 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle ilgili açılan davada sanıklar, 'silahlı terör örgütü PKK ve Hizbullah'a üye olmak, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, nitelik bakımından vahim silah veya mermileri satın alma, taşıma, bulundurma' suçlarından yargılanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber PKK-Hizbullah terör örgütü davasında 8 tahliye, 5 tutukluluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER