PKK operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye sevk edildi


Manisa'da PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında Manisa HDP il eş başkanlarının da olduğu 12 kişi adliyeye sevk edildi.

Manisa'da, 'PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak, suç ve suçluyu övmek, 2911 Sayılı Kanunu'na muhalefet' suçlarına karıştıkları tespit edilen, aralarında HDP Manisa il başkanları Hatice A. ve Sait T.'nin de bulunduğu toplam 12 kişinin Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ndeki ifade alma işlemleri tamamlandı. İfade alma işlemleri tamamlanan 12 kişi Manisa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, adliyeye sevk edildi.

Manisa'da geçen çarşamba günü polis tarafından yapılan eş zamanlı operasyonda Manisa HDP il binası ile Şehzadeler ve Yunusemre ilçe binalarında arama yapılmış, aramalarda bölücü başına ait posterler, örgütü simgeleyen bez parçaları ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti. Operasyonda HDP il eş başkanları Hatice A. ve Sait T., K.T., Y.D., A.Y., M.Ş.B., M.M.B., A,Ç., A.B., M.A., S.B., ile M.Y.B., gözaltına alınmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber PKK operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi adliyeye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER