Polatlı Belediyesi ve Ticaret Odası YÖREX Fuarı'na katılacak.


Polatlı Ticaret Odası ve Polatlı Belediyesi, Antalya'da bu yıl 6. kez düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası'nın (ATB) gerçekleştirdiği fuarda bu yıl 68 ilden 101 oda ve borsa, 11 kalkınma ajansı ve 224 firmadan oluşan toplam 388 katılımcı yer alacak. Bu katılımcılar arasında Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası da yer alıyor. Geçen yıl 114 bin ziyaretçiye ulaşılan fuarda bu yılki hedef 150 bin olarak belirtildi.

Geçen yıl ziyaretçi olarak katılan Polatlı Ticaret Odası bu sene Polatlı Belediyesi ile birlikte katılımcı olarak yer alacak. Polatlı'ya özgün ürünlerin tanıtacağı fuar alanında Polatlı Belediyesi ve Polatlı Ticaret Odası 50 metrekarelik alan kiraladı.

Bu alanda Polatlı'ya özgü ürünlerin ve tarih turizmin tanıtıcı materyallerin yer alacak ve Polatlı'ya özgü yöresel ürünlerin tanıtımı yapılacak. Konu ile açıklama yapan Polatlı Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya; "100 binin üzerinde Yurtiçi ve Yurtdışı ziyaretçisi olan YÖREX fuarına katılmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Gelen ziyaretçilere tarihi mirasımızı anlatacağız. Yöresel ürünlerimizi tanıtacağız. Ziyaretçilerimize ücretsiz olarak kavun, soğan, tam buğday unu ve ayçekirdeği hediye edeceğiz. Polatlı Kadın Girişimcilerimiz bazlama, erişte gibi ürünlerini tanıtacaklar. Aynı zaman da Polatlı Tarihi Turizmini tanıtıcı heykel, magnet gibi ürünler ile de tanıtımlarımızı yapacağız." dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da " YÖREX'in üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerinin ulusal ve küresel ölçekte tanıtmasında önemli bir rol oynuyor. Bizde bu sene Polatlı Ticaret Odası ile birlikte YÖREX fuarına katılma kararı aldık ve fuar bugün açılıyor. Polatlı'nın şanlı tarihini de ziyaretçilere anlatacağız. Sakarya'nın destan olduğunu yurtdışından ve yurtiçinden gelen ziyaretçilere aktaracağız. "diye konuştu.
CİHAN

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER