Polis 'telefonla dolandırılmayın' uyarısı yaptı

Polis 'telefonla dolandırılmayın' uyarısı yaptı

Sivas Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artan iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda uyarılarda bulundu. Telefonla arayarak kendilerini polis, asker, savcı, banka veya sigorta yetkilisi gibi sahte unvanlarla tanıtarak arayan ve para isteyenlere itibar edilmemesi istendi.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle vatandaşları uyardı. Sivas Valiliği'nden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün dolandırıcılıkla ilgili uyarıları yer aldı.

Kontör ve para dolandırıcılığın Türk Ceza Kanunu'nun 158'inci maddesine göre suç olduğu hatırlatılan açıklamada, "Kendilerini polis, asker, savcı, banka, görevlisi, sigorta yetkilisi gibi sahte unvanlarla tanıtan şahısları; terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltacağı, terör örgütü veya suç şebekesi tarafından telefon hattının kullanıldığı, bir olayda suçlu olduğu ya da isminin geçtiği, hesaplarındaki paraların çekileceği ve devlet güvencesi altına alınacağı, gizli operasyon yürütüldüğü, paraların ve ziynetlerin poşetle bir yere bırakılması gerektiği, operasyon bitiminde geri iade edileceği gibi benzeri olaylarla tehdit ederek korku ve panik oluşturarak vatandaşlarımız dolandırılmaktadır." denildi.

Kendini çaresiz hisseden korku ve paniğe kapılan vatandaşların bu yöndeki dolandırıcılık girişimlerine inanarak telefonla talimat veren kişilerin taleplerini yerine getirdiklerinin gözlemlendiği kaydedilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Bu duruma düşmemek ve mağdur olmamak için vatandaşlarımızın kurumsal kimliğinden ve güvenliğinden emin olunmayan telefon görüşmelerinde kimlik bilgilerini, banka hesaplarını, adres bilgilerini ve kredi kartı hesaplarını paylaşmamaları telefon görüşmesi esnasında arka plandan gelen telsiz seslerine veya benzeri senaryolara itibar etmemeleri gerekmektedir. Çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecektir." CİHAN
<< Önceki Haber Polis 'telefonla dolandırılmayın' uyarısı yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER