Polisi vurdu, suçu UYAP'a girilmedi, şüpheli elini kolunu sallayarak firar etti

Polisi vurdu, suçu UYAP'a girilmedi, şüpheli elini kolunu sallayarak firar etti

İzmit'te, polis ile şüpheli arasındaki kovalamaca kanlı bitti. 'Dur' ihtarına uymayan şüpheli şahıs, bir polis memurunu yaralayarak olay yerinden kaçmaya çalıştı. Çok sayıda polisin sıkıştırdığı şüpheli, elinden ve ayağından vurularak etkisiz hale getirildi. Adli makamlara çıkartılan şüpheli tutuklandı. Ancak bundan sonra ilginç bir olay yaşandı.
Şüphelinin başka bir suçtan dolayı, açık cezaevine nakledilmesine karar verildi. İddiaya göre, polis memurunu vurma suçu tutukluluğu UYAP sistemine işlenmedi. Bu nedenle, kapalı tutulduğu cezaevinden çıkan zanlı, açık cezaevine teslim olmadı.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, "Olay yaklaşık 1,5 ay önce meydana geldi. Konuyla ilgili memurlara yönelik hem adli hem de idari soruşturma sürüyor. Sorumlular mutlaka cezalarını alacaktır." diyerek, olayı doğruladı.

FİLM GİBİ KOVALAMACA SONUCU YAKALANABİLDİ

Olay geçen 14 Mart'ta meydana geldi. İzmit'te SEKA Cami alt kısmında, polis ekipleri şüpheli bir şahsı durdurarak kontrol etmek istedi. Ancak şahıs durmayarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de yaya olarak peşinden koştu. Şahıs üzerinde bulunan silahı çıkartarak ateş etmeye başladı. Bu esnada görevli ekipte bulunan Edem C. isimli polis memuru kasığından yaralandı. Polisi yaralayarak olay yerinden kaçan şahıs, eski SEKA Kâğıt Fabrikası'na girdi. Olay yerine kısa sürede çok sayıda polis ekibi ve ambulans sevk edildi. Yaralanan memur hemen İzmit SEKA Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Eski SEKA Kâğıt Fabrikası içerisinde süren kovalamaca sonunda şahıs İzmit SEKA Devlet Hastanesi ile fabrika arasında kalan ağaçlık alanda sıkıştırıldı. Polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmayı sürdüren ve ateş açan şahsa, polis de aynı şekilde karşılık verdi. Yaşanan çatışmada polisi yaralayarak olay yerinden kaçan şahıs, elinden ve ayağından vurularak yakalanabildi. Şahsın üzerinden Abdulkadir Öztekin adına ait sahte kimlik çıktı. Gerçek isminin Emre Karabacak olduğu belirlenen şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SUÇ UYAP SİSTEMİNE GİRİLMEDİ

İddiaya göre, o günden bu yana kapalı cezaevinde kalan Karabacak'ın yaklaşık 1,5 ay önce, daha önceki bir suçundan dolayı açık cezaevine nakledilmesine karar verildi.

Polis memurunu vurmak suçundan tutukluluğunun UYAP sistemine işlenmemesi nedeniyle, bir önceki suçundan dolayı kesilmiş cezasını yatmak için kapalı tutulduğu cezaevinden açık cezaevine gönderilmek üzere çıkartıldı. Ancak Karabacak, gönderildiği açık cezaevine gitmeyerek firar etti.

Öte yandan Emre Karabacak'ın davası 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine devam edildi ve dava 4 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

CUMHURİYET SAVCISI DOĞRULADI

Bu arada, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Bizim Kocaeli Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, olayı doğruladı. Küçük, şunları kaydetti: "Olay yaklaşık 1,5 ay önce meydana geldi. Sanığın şu an tutuklu bulunduğu dosya memurlar tarafından UYAP sistemine işlenmemiş. Sanık Karabacak da bu nedenle cezaevinden çıkmış. Ancak açık cezaevine teslim olmamış. Bu konuyla ilgili memurlara yönelik hem adli hem de idari soruşturma sürüyor. Sorumlular mutlaka cezalarını alacaktır. Sanık hakkında da yakalama kararı çıkarıldı."
CİHAN
<< Önceki Haber Polisi vurdu, suçu UYAP'a girilmedi, şüpheli elini kolunu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER