AK Parti'de istifa şokları devam ediyor!

AKP'de 50 kişi 'cemaate yapılanları' gerekçe göstererek istifa etti

AK Parti'de istifa şokları devam ediyor!

Ak Parti İzmir teşkilatlarında 50 kişi "Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan insanlara gerçekleştirilen hareketleri kabul etmiyoruz ve istifa ediyoruz" diyerek partiyle yollarını ayırdı.

AK Parti İzmir teşkilatlarında cemaate yakın parti yöneticileri yollarını ayırıyor. Aralarında AK Parti Bornova İlçe Başkan Yardımcısı Yusuf Kuşkapan ve İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar'ın bulunduğu 50 kişi partilerinden istifa etti. Gülpınar, "Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan insanlara gerçekleştirilen hareketleri kabul etmiyoruz ve istifa ediyoruz" dedi. 

 AK Parti İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Kemal Gülpınar, yaptığı basın açıklamasında cemaate yönelik eleştiriler nedeniyle partiden ayrılma kararı aldıklarını belirterek, "Ne yazık ki son bir yıldır ülkemizde yaşanmakta olan bazı olaylar sebebiyle AK Parti İzmir il gençlik kollarındaki görevlerimizden istifa ediyoruz. Kendilerini muhafazakar olarak adlandıran bazıları bizi hain, bölücü ve müfteri olarak ilan etti. Bizler 2010'dan bu yana demokratik dönüşüm teorisine inandığımız için askeri vesayetin sonlandırılması ve çevrenin taleplerinin merkezde dile getirilmesi adına 'yetmez ama evet hareketi' ile beraber AK Parti'ye dahil olmuştuk. Fakat son zamanlarda demokratikleştirme önündeki reformların durdurulması, dış politikamızda yaşanan üzücü gelişmeler, Türkiye 'deki milliyetçiliğin karşılıklı olarak yükselmesi, toplumsal kutuplaşmanın artması, yolsuzluk soruşturmalarında takınılan tavır ve davranışlar, belirli sivil iradelere yönelik hareketler bizi çok üzdü. Yüzlerce ülkede okulları, eğitim kurumları bulunan birçok insana yönelik gerçekleştirilen hareketler ve askeri vesayetin kontrol edilemeyen bürokratik vesayete dönüştürülmesinden dolayı istifa ediyoruz" dedi. 
<< Önceki Haber AK Parti'de istifa şokları devam ediyor! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER