'AKP'nin çözüm süreci için bahanesi kalmadı'

Sebahat Tuncel, Kılıçdaroğlu’nun, “Çözüm süreci yasal bir zemine oturtulmalı” sözlerini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi.

'AKP'nin çözüm süreci için bahanesi kalmadı'

HDP Eşbaşkanlığı görevini devreden Sebahat Tuncel, Diyarbakır’ı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “Çözüm süreci yasal bir zemine oturtulmalı” sözlerini hatırlatarak, Başbakan Erdoğan ve hükümete yüklendi.

HDP Eşbaşkanlığı görevini dün Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ’a devreden Sebahat Tuncel konuşmasında çözüm için AKP’nin önünde engel kalmadığını söyledi. Bugüne kadar “çözümün önündeki engel” diye lanse edilen CHP Genel Başkanı’nın çözüm sürecinde yasal zemin istediğini anımsatan Tuncel şöyle konuştu: “Şimdiye kadar diyordunuz ki muhalefet engeldir. Geçenlerde anamuhalefet partisi Diyarbakır’da yasal zemin açıklaması yaptı. İşte önümüzde engel kalmadı. Buradan derhal bu sürecin yasal zemine kavuşturulması ve Türkiye’de Kürt sorununun demokratik barışçıl çözümü konusunda somut adımların atılması gerekiyor. Biz bunun sorumlusu olduğumuzu ve aday olduğumuzu söylüyoruz. Kalıcı barış için sorumluluklarımızı yerine getireceğiz. Süreci bozmak isteyenlere, kalekol yapan, güvenlik barajları yapanlara karşı her zaman mücadele edeceğiz. Türkiye halkları artık barış, özgürlük, adelet istiyor. Biz buradan hükümete bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Şimdi barış için niye duruyorsunuz? Yeni bir süreç başlatıldı. Çözüm süreci bütün Türkiye halkları için olmazsa olmaz bir süreçtir. HDP, olarak bunun öncülüğünü yapmaya aday olduğumuzu, her yerde ifade ettik.”  

"PARALARI SIFIRLAYANLARLA YOLDAŞ OLMAYACAĞIZ"

Bugüne kadar BDP eşbaşkanı olarak görev yapan Selahattin Demirtaş, kongredeki konuşmasında yolsuzluk ve rüşvet iddialarına atıfta bulunarak “Çalanla çırpanla değil, paraları sıfırlayanla değil, helal kazanıp helal yiyenle yoldaş olacağız. Biz halden hamaldan anlamayanlardan, 700 bin dolarlık saat takanlardan olmayacağız. Saati olmayan hamalın yükünü paylaşacağız” mesajı verdi.

Demirtaş, konuşmasında partinin yeni politikasına ilişkin mesajlar verirken ‘Kürt sorunu’ odaklı bir konuşma yerine, tüm toplumu kucaklayacak bir söylem kullandı. Demirtaş, “Hak Muhammed Ali’ diyenin de, ‘Dünyanın bütün emekçileri birleşin’ diyenin de, ‘La ilahe illallah’ deyip dualarını bizden esirgemeyenlerin de, ‘Êdî bese, ez ji li vırım (yeter artık, ben de buradayım)’ diyenlerin de gönlü bizdedir. Zihni örtülüyle değil ama başı örtülüyle el ele olacağız.” şeklinde konuştu.

<< Önceki Haber 'AKP'nin çözüm süreci için bahanesi kalmadı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER