'Arınç konuşurken Yusuf Yerkel üst katta çayını yudumluyordu!'

CHP'li vekil, Başbakan Erdoğan'a "tokat" sebebiyle protesto hazırlığında olduklarının haberini verdi. Ayrıca Arınç'a da Yusuf Yerkel tepkisi gösterdi.

'Arınç konuşurken Yusuf Yerkel üst katta çayını yudumluyordu!'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi ve Manisa'nın Soma İlçesi'nde yaşanan maden faciasına değindi. Altay, vatandaşa tokat attığı iddia edilen Başbakan Erdoğan'a ve yere düşen bir kişiye tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel üzerinden de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a tepki gösterdi. CHP'li vekil Erdoğan'ı Meclis'te protesto edeceklerini söyledi..

''ARINÇ KONUŞURKEN YUSUF YERKEL ÜST KATTA ÇAYINI YUDUMLUYORDU''
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, Erdal Kocabıyık'a atılan tekmenin 'savunulamaz' olduğunu açıklamasıyla ilgili konuşan CHP'li Atay, " 'Tekme savunulamaz' derken, tekmeyi atan Yusuf Yerkel onun basın toplantısı yaptığı salonun üst katında çayını yudumluyordu. Bülent Arınç samimiyse, ciddiyse, bu konuda Yusuf Yerkel ile ilgili bir işlem yapılacağını orada basın mensuplarıyla paylaşmalıydı. Ben şimdi Bülent Arınç'a soruyorum. Başbakan'a tokat atıp atmadığını sormuş mu, sorabilmiş mi? Yoksa ters köşeye yatmaktan korktuğu için Başbakan tokat atmadı demek yerine ben görmedim demeyi mi tercih etmiştir." sözleriyle eleştiride bulundu.

''BAŞBAKAN SES KAYDINI YALANLAMADI''
Başbakan Erdoğan'ın 'Hakaret edersen tokadı yersin' ses kaydının yalanlanmadığını belirten Atay, "Kaldı ki Başbakan'ın, Bakanlar Kurulu salonunda ya da Başbakanlık binasında kimi bakanlara şiddet uyguladığını sosyal medyadan dinledik, izledik ve hiçbir yalanlama gelmedi. Hükümetin başının Taner Kurucan'a attığı tokatla ilgili hem Taner Kuruca'dan hem de milletimizden özür dilemesi gerekmektedir. Başbakanlık makamı eşkiyalık makamı değildir. Bu özrü biran önce Başbakan gerçekleştirmelidir. Özür dilemekte bir erdemdir" diye konuştu..

''BAŞBAKAN'A PROTESTOYLA KARŞILIK VERECEĞİM''
Başbakan'ı eleştiren Altay, "Vatandaşına tokat atan Başbakan'a benim 'Başbakan' demek içimden gelmez. Meclis'e geldiği vakit Başbakan'ı protesto edeceğiz. Her vesileyle söylediği milli irade, milli irade sözlerine milli iradenin bir temsilcisi olarak milli iradeye atılan bu tokada Genel Kurul'da protestoyla karşılık vereceğimi peşinen söylüyorum" dedi..

DHA


Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER