Avrupa Birliği'nin uyarısına Başbakan'dan ilginç cevap!

Avrupa Birliği Komisyonu üyesi Stefan Füle, ilk defa görüştüğü AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nu yargının bağımsızlığı konusunda uyardı.

Avrupa Birliği'nin uyarısına Başbakan'dan ilginç cevap!

Genişleme ve Avrupa komşuluk siyasetinden sorumlu AB Komiseri Füle'nin Çavuşoğlu'na "Bu mesajımı Ankara'ya götürün" ifadesinin açıklamada yer alması dikkat çekti. 

Füle'nin ofisinden yapılan, "AB-Türkiye: Bakan Çavuşoğlu ile ilk görüşme" başlıklı açıklamada, Brüksel'in yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusundaki endişelerinin 'açıkça' tartışıldığı belirtildi.  Yazılı açıklamada, Füle'nin yolsuzluk iddialarının tarafsız ve şeffaf şekilde kimseyi korumadan yapılması konusundaki ikazını da tekrarladığı ifade edildi. 

Yargıya yönelik değişikliklerin Türkiye'nin Kopenhag Kriterleri'ne bağlılığını sorguya açmaması gerektiğini vurgulayan Füle, son tekliflerle ilgili görüşlerini TBMM'deki oylamadan önce kamuoyuyla paylaşacaklarını vurguladı. Açıklamada 'Komiser Füle, bu mesajın Ankara'ya ulaştırılmasını Bakan Çavuşoğlu'ndan talep etti' cümlesi de yer aldı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN CEVAP

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 6. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarına Ankara Vilayetler Evi'nde yemek verdi.

Kuvvetler ayrılığı tartışmalarını beraberinde getiren HSYK düzenlemesiyle ilgili konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “AB ülkelerinde, HSYK ile ilgili oturmuş bir sistem yokken, her ülke kendine ait bir düzenleme yaparken, Türkiye’nin HSYK düzenlemesi ile ilgili beyanatta bulunmak kimsenin haddi değildir. Oturmuş bir şey varsa ha bunu bilelim. Ama biz çalışmamızı yaparken A’dan Z’ye inceledik. Bir bakıyoruz ki oralarda seçilmişin ciddi manada etkisi var. AB’nin müktesebatına dair tespitler kusura bakmasınlar bize yutturacakları bir şey değil” dedi.

<< Önceki Haber Avrupa Birliği'nin uyarısına Başbakan'dan ilginç cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER