Bahçeli'den Erdoğan'ın o ifadesiyle ilgili flaş açıklama

MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'den Erdoğan'ın o ifadesiyle ilgili flaş açıklama

Devlet Bahçeli Grup toplantısından çıkarken gazetecilerin sorularını cevapladı. Kendisine Başbakan Erdoğan'ın ''Bu ülkeye ihanet edenlerin görevlerini değiştirmek cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız, bunu da bilin. Nefes aldığım sürece unutmayacak ve affetmeyeceğim'' açıklaması sorulan Bahçeli “Yıllarca beraber çalışmış bürokraside üstün gayretleriyle AKP iktidarına katkı sağlamış insanları, şimdi cadı olarak nitelendirmesi zihni bir bulanıklıktır.” diye konuştu. Bahçeli grup toplantısındaki konuşmasında ise; Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na ve Erdoğan'a yüklendi. Bahçeli Danıştay'daki olayın kurgulanmış bir olay olduğunu iddia etti.

İşte Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasının satırbaşları:

'DANIŞTAY TÖRENİ'NDE YAŞANANLAR KESİNLİKLE SKANDALDIR'

-Barolar Birliği Başkanı, kendisine verilen demokratik imkanı istismar etmiştir. Sabırları zorlamıştır. Kutlama günleri siyasete ayar verilecek yerler değildir. Bunun yanında Başbakan Erdoğan ise öfke patlaması yaşamıştır. Neredeyse üzerine yürümek için yerinden kalkmaya bile teşebbüs etmiştir. AYM Başkanlığı'nda zedelenen itibarını tekrar kazanmak için sözüm ona kavga moduna geçmiştir.

-Barolar Birliği Başkanı’nın kendini beğenmiş tarzı, her satırı siyaset kokan açıklamaları başbakanı tahrik etmiştir. Baro Başkanı çalmış, Başbakan oynamıştır. Danıştay’da herkes rolünün icabını yapmıştır. Başbakan’ın Baro Başkanı'nın konuşmasının son anlarında, ortalığı velveleye vermesi önceden ayarlanmış önceden çalışılmış kof ve bayat bir oyunun sahnelenmesinden başka bir şey değildir. Danıştay’daki dramatik tören ister kurgu ister proje isterse anlık gelişen bir olay olsun kesinlikle skandaldırBaşbakan oturduğu yerden yüzü kıpkırmızı kesilerek gündemi lehine çevirmek istemiştir. Tavsiyemiz sinirlerini kontrol ettirmesidir.

'BAŞBAKAN HERKESİ HİZAYA SOKMUŞTUR'

-Alo Fatih, Alo Mustafa, Alo Nermin hatlarıyla bunu zaten bir nebze yapmıştır. Etrafına sataşmayı alışkanlık haline getirmesi alışkanlık haline getirecektir. Kime hizmet ettiği muamma olan Baro Başkanı'nın sözlerini ciddiye alması, kavga sahnelerinin foyasını açığa çıkarmıştır. Bizi daha da düşündüren, Başbakan'nın, Danıştay salonunda devlet erkanını oyuncağa çevirmesidir. Eğer Cumhurbaşkanı orada hazırsa herkes ona uygun hareket etmekle mükelleftir.

-Cumhurbaşkanı'nın bu duruma düşmesi talihsizliktir. Başbakan herkesi, patron benim imasıyla hizaya sokmuştur. Bu devlet geleneğinin inkarıdır. Başbakan Erdoğan’ın arkasına bakmadan, hiçbir saygı kuralı gözetmeden yürüyüp gitmesi Sayın Gül’e aşırı ölçüde kabalıktır. Devlet adamlığı buharlaştırılmıştır.

ORTAK ÇATI ADAYI

-Ortak çatı adayı milletimizi tümüyle kavrayandır. Ortak çatı adayı herkesi bağrına basan ruhunda eritendir. Bizim ortak çatı önermemizde herkes eşittir, Türkiye inanç ve kararlılığına dayanmaktadır. Hala ortak çatı teklifimizi anlamlandırma zorluğu çekenler vardır.

-Bizim ağrımız kandille iş tutanlara değildir, İmralı’da nöbet bekleyenlere değildir. BOP’a kulluk yapan meymenetsizler değildir. PKK’ya teslim olan buruşmuş zihinlere değildir. Bölücülüğe demir atan hainlere değildir. Rüşvete ve yolsuzluğa peştamal bağlayan hırsızlara değildir. Çağrımız büyük Türk milletinin bizati kendisine, bizati ruhunadır.

-Teklifimizin kaynağı tarihtir. Sütunları kardeşliktir. Özü milli ve manevi değerlerdir. 

<< Önceki Haber Bahçeli'den Erdoğan'ın o ifadesiyle ilgili flaş açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER