Başbakan Erdoğan polise sahip çıktı!

Başbakan Erdoğan, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde verilen iftar programında konuştu.

Başbakan Erdoğan polise sahip çıktı!

  • Başbakan'dan Polise tam destek.
  • "Polisimiz Toma'sıyla suyu da kullanır, yeri geldiğinde gazı da kullanır."
  • "Biz bugün polisimizle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeminde yine Taksim Gezi Parkı olayları vardı. 

Polisin eylemlere sabırla karşılık verdiğini söyleyen Erdoğan, "Bizim polisimiz Toma'sıyla suyu da kullanır, yeri geldiğinde gazı da kullanır. Bu onun hukuki görevi ve vazifesidir." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Biz bugün polisimizle gurur duyuyoruz, iftihar ediyoruz. Bugün Batı, AB başta olmak üzere diğer batıcı ülkeler dahil olmak üzere onların polislerinin vatandaşlarına yaklaşım tarzları bizim artık çok gerimizde kalmıştır. Bizde şefkat eli vardır, onlarda ise demir yumruk vardır ama bunlar kampanyalarını iyi yapıyor, sesleri iyi çıkıyor ve Türk polisimizi karalamak için ellerinden geleni yapıyor. Onlar ne yaparsa yapsın biz emin adımlarla hukuk içerisinde kalmak suretiyle hukukun sizlere verdiği yetkiyi azami ölçüde kullanmakla bu ülkede özgürlüklerin de demokrasinin de koruyucusu olacaksınız." dedi.

Erdoğan, "Biz, haksız, temelsiz, mesnetsiz iftiralara kulak asmayız. Bu ülkenin polisine, özbeöz evladına utanmadan, sıkılmadan, yüzü kızarmadan küfreden beyni felçli zihniyete değil, milletin hissiyatına bakarız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, "İstisnai hataların bütün bir teşkilata mal edilmesine biz rıza göstermeyiz. Polis teşkilatımızın da bu saldırılar karşısında başı dik durmasını, bu saldırılar karşısında moralini hiç ama hiç bozmamasını rica ediyorum. Sizin için önemli olan kimin ne dediğinden ziyade, milletin ne dediğidir, hissiyatıdır. Yasalar dahilinde, milletin hissiyatı dahilinde vazifenizi kararlılıkla sürdüreceksiniz." dedi.

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan polise sahip çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER