Bu iddialar doğruysa yer yerinden oynar

MİT tarafından yasa dışı olarak 'Aktrollere' dinlemeler yaptırılıyor iddiası ile ilgili soru önergesi verildi.

Bu iddialar doğruysa yer yerinden oynar

CHP izmir Milletvekili Erdal Aksünger,  Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nın devre dışı bırakılarak  MİT’in taşeron firmalara dinleme yaptırmasını soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

'TAYYİP ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI TALİMAT OLARAK ALGILANMIŞTIR'

Erdel Aksünger konuyla ilgili şunları söyledi: AKP hükümetleri tarafından uzun bir süredir  Telekominikasyon İletişim Başkanlığı’nı (TİB) Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) bünyesine alınması yönünde çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Başbakanlığı döneminde  “Böyle bir TİB olmaz. Zaten MİT de bu işi yapabiliyor. TİB’i kurumsal olarak kaldırıp yetkilerini MİT’e devredeceğiz…” şeklinde açıklamalar yapması üzerine ilgili Bakanların da bu konu ile ilgili yaptığı benzer açıklamalar  kamuoyu tarafından bilinmektedir. Gelinen noktada Cumhurbaşkanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “TİB’i kurumsal olarak kaldırıp yetkilerini MİT’e devredeceğiz “ açıklaması bazı kuruluşlar tarafından talimat olarak algılanmış ve bu talimatın yasa dışı olarak yerine getirildiği görülmüştür. Öyle ki; MİT, kuruluş yasasına aykırı olarak taşeron firma aracılığıyla  kendilerine 'Aktroller' denilen  AKP yandaşlarına dinlemeler yaptırıyor.

'DAVUTOĞLU AKTROLLER'İN KİM OLDUĞUNU AÇIKLAMALI'

Aksünger Bu açıklamasının ardından şöyle devam etti: MİT’in  kullandığı başka kaç tane taşeron firma olduğunu, MİT’in hangi yetkiyle  kendilerine 'Aktroller' denilen yaklaşık 150 kişilik bir gruba dinleme yaptırdığını, bu dinlemelerden elde edilen bilgi ve dökümanların kullanılmak üzere hangi kurum ve kuruluşlara servis edildiğini, 'Aktroller' olarak adlandıran bu grupta yer alan kişilerin  kimler olduğunu Başbakan Ahmet Davutoğlu açıklamalıdır.

AKDÜNGER SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger bu açıklamalarının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük MilletMeclisi'ne sekiz maddelik bir soru önergesi sundu. Aksünger soruların Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplanmasını talep etti. İşte önergedeki o sorular:

1-    MİT’in kuruluş yasasında dinleme faaliyetlerini taşeron firma aracılığıyla yaptırması var mıdır?

2-    Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından bu güne kadar kurum dışından başka kuruluş ve  firmalara yaptırılan dinleme yaptırılmış mıdır? Bu dinlemeler ile ilgili herhangi bir sözleşme yapılmış mıdır?Bu kurum ve kuruluşlar kimlerdir?

3-    Bu kuruluşlara MİT tarafından hangi kişi ve kurumlar dinletilmiştir?

4-     Elde edilen bilgi ve dökümanlar kullanılmak üzere hangi kurum ve kuruluşlara servis edilmiştir? Log kayıtları tutulmuş mudur? MİT  bu işlemi hangi yasaya göre yaptırmıştır?

5-    MİT’in başka kullandığı taşeron firmalar var mıdır?

6-    Bu dinlemelerin bir kısmının kendilerine aktroller denilen yaklaşık 150 kişilik bir grup tarafından, İstanbul Avrupa yakasında Mecidiyeköy’de Eskiden callcenter olarak kullanılan bir binada  yapıldığı doğru mudur?

7-    Kendilerini  Aktroller olarak adlandıran bu grupta yer alan kişiler kimlerdir? Mit  hangi yetkiyle Aktrollere dinleme yaptırmıştır?

8-    Yasa dışı yapılan bu uygulamalar hakkında hangi işlemleri yapacaksınız?


SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Bu iddialar doğruysa yer yerinden oynar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER