CHP'li Süheyl Batum istifaların süreceği sinyalini verdi

CHP'de Emine Ülker Tarhan'ın istifasının ardından bir istifa sinyali de Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum'dan geldi...

CHP'li Süheyl Batum istifaların süreceği sinyalini verdi

Tarhan'ın ardından CHP'de istifaların süreceğini belirten Batum, CHP'yi sarsarak kendine getireceklerini vurguladı. 

Batum, "Kötü yönetilmesi nedeniyle, halk CHP ile buluşamıyor. CHP'yi sarsarak kendine getirmek istiyoruz. CHP içinde Emine Ülker Tarhan ve bizim gibi düşünen çok sayıda arkadaşımız var. Bir hafta 10 gün içinde pek çok arkadaşımız CHP'de durumlarını gözden geçirecek. İstifalar sürecektir." diye konuştu.

Yeni bir oluşumun sinyalini de veren Batum, "Ülkenin milli unsurlarının bir arada olması gerektiğini, artık, durumun sağ sol tanımlamalarının çok ötesinde olduğunu, her görüşten milli unsurların bir araya gelerek çözüm üreteceği, sorunları çözeceği bir aşamadayız. Geniş bir seçim ittifakı yapılmalı. O geniş seçim ittifakının içinde İşçi Partisi de olmalıdır." dedi.

Eskişehir'de yerel bir gazeteye konuşan Batum, CHP yönetimini eleştirdi, tutarsız politikalar yürütüldüğünü ve yeni istifaların geleceği sinyalini verdi. Batum, Emine Ülker Tarhan ile aynı yolda, aynı düşünceleri paylaştıklarını kaydederek CHP'nin son dönemde tutarsız politikaların kurbanı olmaya devam ettiğini iddia etti. Batum, söz konusu gazeteye yaptığı açıklamada, "Karşımızda Türkiye'nin batısı için başka, doğusu için başka ve gelişmelere göre politika üretmeye çalışan bir CHP var. Herkese göre politika geliştirenlere halk oy vermez. Bir dik duruşun, bir politikan olur. O politikana göre gelişmeleri şekillendirirsin. Herkesin gönlü olsun da oy alalım. İktidara gelelim, anlayışı ile iktidara gelen bir parti görülmemiştir. Rüzgarın önünde savrulmamak gerekir." ifadelerini kullandı.

"İSTİFALAR SÜRECEK"

Süheyl Batum, ülkenin bölünme sürecinde savrulurken CHP'nin bu konuda politika üretemediğini ileri sürdü. Batum, "Çıkış yolunu gösteremiyor. Gelişmelere göre, politika belirlemeye çalışıyor. Her gün başka bir şey söylüyor, imajı yaratıyor. Halkta derinliği olmayan politikalara prim vermiyor." dedi.

Halkın yorgun ve kötü iktidardan kurtulmak istediğini iddia eden Batum, "CHP'nin kötü yönetilmesi nedeniyle, halk CHP ile buluşamıyor. CHP'yi sarsarak kendine getirmek istiyoruz. CHP içinde Emine Ülker Tarhan ve bizim gibi düşünen çok sayıda arkadaşımız var. Bunları kendine getirmeye çalışıyoruz. Bir hafta 10 gün içinde pek çok arkadaşımız CHP'de durumlarını gözden geçirecek. İstifalar sürecektir." şeklinde konuştu.

"HER KESİMDEN MİLLİ UNSURLARIN BİR ARAYA GELEREK ÇÖZÜM ÜRETECEĞİ AŞAMADAYIZ"

Batum, ülkenin milli unsurlarının bir arada olması gerektiğini, artık, durumun sağ sol tanımlamalarının çok ötesinde olduğunu, her görüşten milli unsurların bir araya gelerek, çözüm üreteceği, sorunları çözeceği bir aşamada olduklarını ifade etti. Geniş bir seçim ittifakı yapılması gerektiğini dikkat çeken Batum, şöyle dedi:

"İşçi Partisi'ne geçme konusu gündemimizde yok. Ancak, o geniş seçim ittifakının içinde İşçi Partisi de olmalıdır. 'İşçi Partisi'ne geçilecek, Ülker Hanım genel başkan olacak' söylemleri, kafaları karıştırmak ve ülkede oluşan milli ittifakı bozmak için bazı kesimler tarafından söyleniyor. Bizim birinci amacımız, CHP'yi sarsarak kendine getirmektir."


CİHAN
<< Önceki Haber CHP'li Süheyl Batum istifaların süreceği sinyalini verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER