Çözüm süreciyle ilgili dikkat çeken adım

CHP, çözüm sürecinin hızlandırılması amacıyla Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti kurulması için kanun teklifi verdi.

Çözüm süreciyle ilgili dikkat çeken adım

AKP hükümetinin Meclis’e sunduğu altı maddelik Müzakere Tasarısı’nın ardından CHP, çözüm sürecinin hızlandırılması amacıyla Toplumsal Mutabakat Komisyonu ile Ortak Akıl Heyeti kurulması için kanun teklifi verdi. Teklifte imzası bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, “Çözüm sürecinin hızlandırılması ve barışın kalıcılaştırılması için verdiğimiz bu kanun teklifimize AKP’nin destek verip vermemesi, süreçteki samimiyeti açısından da yeni bir test olacaktır” dedi. 

Teklifin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı: “TBMM’de dört siyasal partinin temsil ettiği dört farklı yaklaşımın Kürt sorununun çözümü konusunda ortaklaştırılması, kalıcı barışı mümkün kılacaktır. Kanun teklifimizin amacı; siyasi partiler arasında doğrudan ve sürekli bir diyalog imkânı yaratmaya; görüş ve yaklaşım farklılıklarını asgarî düzeye indirmeye ve siyasetin dilini uzlaşma ve demokratik çözüm temeline oturtmaya çalışmaktır. Böylece bu meselenin; siyasi partiler arasında polemik, yıpratma, üstünlük ve yenilgi konusu olmaktan çıkarılacağını umut ediyoruz.”

<< Önceki Haber Çözüm süreciyle ilgili dikkat çeken adım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER