Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek misiniz?

Yurt içinde ve yurt dışında oy kullanmaya hak kazananların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri dün askıya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek misiniz?

10 Ağustos’ta ilk turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurtdışında yaşayan 2 milyon 700 bin Türk seçmen, ilk defa bulundukları ülkelerde oy kullanabilecek.

YURT İÇİNDEN SEÇMENSENİZ LİSTEDE ADINIZ VAR MI TIKLAYIN ÖĞRENİN

YURT DIŞINDAN SEÇMENSENİZ LİSTEDE ADINIZ VAR MI TIKLAYIN ÖĞRENİN


Bunun için 54 ülke ve 103 ayrı dış temsilcilikte sandık kurulacak. Yurtiçinde ve yurtdışında oy kullanmaya hak kazananların isimlerinin yazılı olduğu seçmen listeleri dün askıya çıktı. Buna göre yurtdışında 2 milyon 754 bin gurbetçi seçmen bulunuyor. YSK’nın sitesinde yayınlanan yurtdışı seçmen kütüğünde ismi olmayanlar, oy kullanamayacak. İsmi olmayan, adres kaydında yanlışlık olan gurbetçi seçmenler 9 Temmuz’a kadar en yakın dış temsilciliğe giderek bunu düzeltebilir.

Diğer yandan bazı ülkelerde oy kullanma süresi birkaç gün olarak bazılarında ise bir gün olarak belirlendi. Oy kullanma süresi 1 günden fazla olan Almanya ve Fransa gibi ülkelerde oy kullanacak vatandaşların YSK’nın internet sitesinden oy kullanacakları gün ve saat ile ilgili randevu almaları gerekiyor. 21-25 Temmuz tarihleri arasında oy kullanmak için randevu alınabilecek. Randevu almayan seçmenlerin oy kullanacakları tarih YSK tarafından otomatik olarak belirlenecek ve 26 Temmuz’da ilan edilecek.
<< Önceki Haber Cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanabilecek misiniz? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER