'Dönemin Başbakanı' iddiasını çürüten o fezleke yayınlandı

Erdoğan'ın aylardır dillendirdiği o fezleke ortaya çıktı. Fezlekede 'Dönemin Başbakanı' ifadesinin yer almadığı tespit edilirken, havuz medyasının bu iddiasının da yalan olduğu görüldü.

'Dönemin Başbakanı' iddiasını çürüten o fezleke yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting meydanlarında, cumhurbaşkanı seçildikten sonra verdiği demeçlerde de sürekli dile getirdiği  ‘dönemin başbakanı’, ‘devrik başbakan’ ifadelerinin, resmi evraklarda olmadığı netleşti. Yandaş kalemlerin ve gazetelerin önce iddianame sonra fezleke olarak kamuoyuna sunduğu metnin, mali şubede ele geçirilen imzasız parafsız bir evrak olduğu anlaşıldı. Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı iddiayı net bir dille yalanlarken, soruşturma savcısı Muammer Akkaş, kendisine gelen fezlekede böyle bir ifadenin bulunmadığını açıklamıştı.

TESPİT EDİLEMİYOR

Grihat’tan Arzu Yıldız’ın ulaştığı evrak üzerinde yapılan resmi incelemede ise ilginç sonuçlara ulaşıldı. Fezleke’ diye sunulan metnin mali şube bilgisayarından çıktığı belirtilirken, bu bilgisayarı kimin kullandığının tespit edilemediği vurgulanıyor. Raporda, tapelerin mahkeme kararı ile yapılan dinlemeler olduğu belirtilirken, “montaj” olduğuna dair herhangi bir tespit de yapılmıyor. Öte yandan, söz konusu fezlekede 25 Aralık fezlekesinde yer almayan ve mahkeme kararı ile alınan dinlemelerde soruşturmaya henüz eklenmeyen görüşmelere ilişkin bir taslak olması dikkat çekiyor.

Fezleke olduğu iddia edilen belge ile ilgili raporda, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘savcı yazdı’ iddiası doğrulanmıyor. Savcı değil, polislere ait olduğu iddia edilen bir bilgisayarda bulunan taslakta yer aldığı  belirtiliyor, ayrıca bilgisayarın kimin olduğunun tespit edilemediğinin altı çiziliyor.

YANDAŞLAR DA YALANLANDI

Seslerle ilgili “montaj” iddiası ise, ‘dinlemeler montaj değil, mahkeme kararı ve tape ID’leri mevcut’ denilerek yalanlanıyor. Yandaş kalemlerin, “Devrik Başbakan” (Devrik Başbakan tabiri yok) ve o dönem Başbakan olan Erdoğan’ın dediği gibi de “iddianame hazırlamışlar” ( raporlara göre, İddianame değil bilgisayarlarda bulunduğu iddia edilen bir taslak) şeklindeki sözlerini doğrulayan bir bulgu olmadığı ortaya çıktı.

Ayrıca fezlekede diye adlandırılan ve sahibi bulunamayan metinde imza, paraf bulunmaması da dikkat çekti.

NE DEMİŞLERDİ?

Savcı Akkaş, “Bana gelen fezlekede ‘Dönemin Başkanı’ ifadesi yok” demişti

Soruşturmayı yürüten savcı Muammer Akkaş ise kendisine getirilen fezlekede dönemin Başbakanı ifadesinin yer almadığını belirtmişti. Akkaş, fezlekeleri defalarca okuduğunu böyle bir ifade geçmesi halinde kendisinin duruma el koyacağını belirtmişti.

Saygılı: “İmzalı hiçbir belgede dönemin başbakanı ifadesi yok”

Eski Mali Şube Müdürü Yakub Saygılı ise ifadesinde söz konusu iddiaya ilişkin şunları belirtmişti: “Saygılı’dan, fezlekede geçen ‘dönemin başbakanı, örgüt lideri’ gibi ifadelere açıklık getirmesi istendi. Saygılı, imzalanarak savcılığa gönderilen fezlekede bu tabirlerin kullanılmadığını savundu. ‘Dönemin Başbakanı’ tabirinin hukuken doğru olduğunu ifade eden Saygılı’nın, “Ancak buna rağmen bile kullanılmamıştır. Bugün ise bu tabirin doğruluğu teyit edilmiştir. Çünkü kendisi artık ‘Dönemin Başbakanıdır’. Dönemin başbakanı tabirini kullanarak, operasyonla Başbakan’ın görevden indirileceği, dönemin başbakanı tabirinin bu yüzden öngörüldüğü, siyasi bir fantezidir” Saygılı ayrıca gözaltına alınmadan önce twitter hesabından da şunları yazmıştı. “Son haftalarda kamuoyunda 17 ve 25 Aralık olarak bilinen ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonları kapsamında polis fezlekelerinden Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan hakkında ‘dönemin başbakanı’ ‘örgüt lideri’ ve ‘devrik başbakan’ ifadelerinin kullanıldığı yazılı ve görsel medyada yer alması üzerine bir açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur. -Suç gruplarının takibi esnasında aylarca cumhuriyet savcılarına hitaben yazılar yazılır ve talimatlar alınır. Söz konusu soruşturmalar kapsamında sadece son gün değil, soruşturma başlangıcından itibaren cumhuriyet savcılığı ile yüzlerce yazışma yapılmış ve takibi yapılan suç grupları ile ilgili raporlar, tutanaklar ve fezlekeler gönderilmiştir. Tamamı paraflanarak ve imzalanarak resmi kimlik kazanan bu belgelerin hiçbirinde Sn. Başbakan için ‘dönemin başbakanı’ ‘örgüt lideri’ ve hele de ‘devrik başbakan’ tabirleri kullanılmamıştır

<< Önceki Haber 'Dönemin Başbakanı' iddiasını çürüten o fezleke... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER