Gündeme oturacak bomba iddia

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Diyarbakır'daki bayrak indirme olayıyla ilgili yaptığı açıklamada çok çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

Gündeme oturacak bomba iddia

Cumhurbaşkanlığı seçimleri çerçevesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kabul eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, güneydoğuda bazı okullarda PKK müfradatının uygulandığını iddia etti.

Bayrak indirmenin kabul edilemez olduğunu dile getiren Destici, Güneydoğu'da tek sorunun bayrak indirme hadisesi olmadığını hatırlatarak, "Yollar kesiliyor, çocuklar dağa kaçırılıyor, bölgede adı konulmamış fiili bir özerklik yaşanıyor" dedi.

Çocukların dağa kaçırılmasıyla ilgili konuşmasında çarpıcı bir iddiada da bulunan Destici, Güneydoğu'daki devletin okullarında Milli Eğitim'in yerine PKK'nın müfredatının uygulandığını iddia etti. BBP lideri, benim bildiklerimi devletin bilmemesinin imkanı yok dedi.

Mustafa Destici, indirilen bayrakla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kıbrıs’ta yapılanın aynısın burada yapılması gerekiyordu. Nasıl Kıbrıs’ta bayrağa uzanan el kırıldı, düşürüldü aynısını yapılması gerekiyor. Bunun sorumluluğu siyasi iradenindir, gereğini yapması gerekir. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Sokaklarda çatışma olmamasın için çalışıyoruz. Terör örgütüne verilen müsemma, mesele Kahramanmaraş’ta arkadaşlarınım oturma eylemi yapmak istedi polis müdahale etti. Diyarbakır’da yollar kapalı sanki hiçbir şey yokmuş gibi başka şeylerle uğraşılıyor. Güvenlik güçleri batıda agresif doğuda ise kanunlar uygulanmıyor. Oradan yaşananlar görmezlikten geliniyor. Devleti ve hükümeti yönetenlerin gayri resmi emirlerinden dolayı bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Çocuklar kaçırılıyor. Bunun sorumlusu kim?  Demek ki Oslo’dan başlanan süreç devam etti ve bütün bunlar pazarlığın içinde olan şeyler. Böyle değilse çıksınlar anlatsınlar.

Destici'nin bu açıklaması sonrası kamuoyu Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan konuyla ilgili cevap bekliyor...

<< Önceki Haber Gündeme oturacak bomba iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER