Gürsel Tekin'den çarpıcı açıklama!

CHP’nin, “bazı bakanlar hakkında hazırlanan fezlekelerin TBMM’ye ulaştırılmamasının nedeninin ortaya çıkarılması”na ilişkin verdiği grup önerisi Meclis’te tartışmaya yol açtı.

Gürsel Tekin'den çarpıcı açıklama!

TBMM Ge­nel Ku­ru­lu dün CHP’­nin, yol­suz­luk ope­ras­yo­nu son­ra­sı is­ti­fa eden es­ki ba­kan­lar hak­kın­da ha­zır­la­nan fez­le­ke­le­rin ha­len Mec­li­s’­e gön­de­ril­me­me­si­nin ne­de­ni­nin be­lir­len­me­siy­le il­gi­li araş­tır­ma öner­ge­si­nin gö­rü­şül­me­si­ne iliş­kin top­landı.

'5+2 BAKANIN FEZLEKESİ VAR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile ilgili fezlekenin Meclis Başkanlığı tarafından iade edilmesine tepki gösterirken çok önemli bir iddiada bulundu. Tekin yaptığı açıklamada, savcılık ve emniyet kaynaklarından aldıkları bilgiye göre, 5+2 bakan hakkında fezleke olduğunu söyledi.

Tekin, “5 bakan belli, yolsuzluklara adı karışan ve istifa eden 4 bakan ve Bekir Bozdağ. Bu 5 bakan dışında 2 bakan daha var. Bilgilere sahibiz. Ama hükümetin açıklama yapmasını bekliyoruz. Açıklama yapmazlarsa biz elimizdeki bilgi ve belgeleri açıklayacağız” dedi. İstanbul ve İzmir’deki yolsuzluk ve imar soruşturmalarının bu bakanlara kadar gittiğine işaret eden Tekin, “Hep birlikte göreceğiz. İzmir ve İstanbul’daki yolsuzluklar hangi bakana kadar, nereye kadar gidecek göreceğiz. Nereye uzanıyor açıklayacağız. İzmir, İstanbul soruşturmasını niye durdurdunuz kardeşim? İzah edin ya da yoktur diye ikna edin. Bu fezlekelerin hepsi yolsuzluklarla ilgili. Zaten bu fezlekeler siyasi fezlekeler olursa CHP olarak biz kalkan oluruz. Ancak hepsi yolsuzluk iddiaları ile ilgili. Bu nedenle de bütün fezlekeler bir an önce derhal Meclis’e gelmeli. Hükümet hesap vermeli” diye konuştu.

AÇIKLAMAZLARSA AÇIKLARIZ

Bugün gazetesinin haberine göre, fezlekelerin Meclis’e ulaşınca kamuoyunun yaşananlarla ilgili bilgi sahibi olacağını söyleyen Tekin, “Eğer fezlekelerin Meclis’e gelmesi engellenirse biz, bize ulaşan bilgi ve belgeleri kamuoyuna açıklayacağız. Yargılama sürecinin önü açılmalı. Ben ‘7 bakanla ilgili fezleke var’ diyorum. Varsa var yoksa yok desinler. Açıklama bekliyorum” dedi.




<< Önceki Haber Gürsel Tekin'den çarpıcı açıklama! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER