İzmir Mardinliler Vakfı'ndan Güler'e sert tepki

İzmir Mardinliler Vakfı (MARVAK) ve İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan (İMAF) basın toplantısı düzenleyerek CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in TBMM'de yaptığı konuşmaya sert tepki gösterdi.

İzmir Mardinliler Vakfı'ndan Güler'e sert tepki

           Meclis genel kurulundaki açıklamalarıyla gündemden düşmeyen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’e bir tepkide ortak basın açıklaması yapan  İzmir Mardinliler vakfı (MARVAK) ve İzmir Mardinliler Federasyonu'ndan(İMAF)   geldi. 

İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman yapmış olduğu açıklamasında şunları söyledi;
       
"Halkın iradesiyle oluşan TBMM kürsüsünde "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz, bundan sonra meşru müdafaa hakkı için saldırıdayız " diyen  İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler’in açıklamaları talihsiz söylemlerdir.Kim kime saldıracak.Böyle bir şey olabilirmi. Ülkemiz yüzyıllardır birçok millete ev sahipliği yapmaktadır."Bu; talihsiz söylemler Türkiye’nin hiç bir sorununun çözümüne hizmet etmeyeceği gibi iç barışın sağlanması için adımların atıldığı hassas olan bu sürecede katkı sunmayacaktır.Bu süreci oyalamaya yönelik bu söylemleri kabul etmek mümkün değildir. Şuna inanıyoruz ki; Ülkemizde mutlaka bir gün iç barış sağlanacaktır.
             Milletvekili Birgül Ayman Güler’in bu söyleminin Türkiye’deki iç barışa hizmet etmeyeceğini, insanları ayrıştırmaya yönelik olduğundan herkes söyleminde dikkatli olması gerekmektedir. Sayın Güler'in söylemini kınıyor ve reddediyoruz.İnanıyoruz ki halkın oylarıyla seçilen sayın milletvekilimiz, yapmış olduğu açıklamanın halkın iradesi olmadığını anlayacak yapmış olduğu yanlışın farkına varacak ve özür diliyecektir.

              Demokrasilerde insanların ırkına,rengine,diline,dinine göre bir ayrım yapılmaz. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında yaşayan tüm vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

              Kurtuluş Savaşı'nı beraber vermiş Anadolu'nun kadim halkları arasında ayırım yapmak,ülkesini seven hiç kimseye bir fayda getirmeyecektir.Ancak ülkemizi bölmek,halkımız arasında nifak tohumları ekmek isteyenlere fayda sağlayacaktır.

              Binlerce yıllık geçmişi,dünyaya örnek olan tarihi ve kültürel dokusu,her dinden,her dilden toplulukların binlerce yıldır içiçe ve kardeşçe barış içerisinde yaşamaları ile haklı bir gurur duyan Mardin'in ülkemiz ve dünya barışına katkı sunacak önemli bir rol model olması nedeniyle sayın milletvekilimizin Mardin'i ziyaret etmesi halinde fikirleri değişecektir. 

                İzmir Mardinliler Vakfı ve İzmir Mardinliler Federasyonu olarak tüm toplantı ve etkinliklerimizde ''Doğduğumuz yer Mardin,doyduğumuz yer İzmir,Mardin onurumuz ,İzmir Gururumuz''şiyarını dile getiren ve tek hedefimizin gençlerimizi vatana ve millete faydalı bireyler haline getirme çabası içerisinde olan biz sivil toplum gönülleri bu güne kadar hiç bir zaman ayrışma değil tam tersine birleştirme ve kaynaştırma mücadelesi içerisindeyken ,aynı birleştirici ve kaynaştırıcı tavrı ve çabayı bizleri yönetenlerden de beklemek en büyük hakkımızdır.İzmir Mardinliler Vakfı ve İzmir Mardinliler Federasyonu olarak yapıcı tavrımızdan ve tutumumuzdan asla taviz  vermeyecek ve ülkemizin toplumsal yaşamına en verimli şekilde katkı sunmaya devam edileceğiz. "
                                                                                                

<< Önceki Haber İzmir Mardinliler Vakfı'ndan Güler'e sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER