Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan hakkında şok iddia

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın kendisini dinlettirdiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan hakkında şok iddia

Kılıçdaroğlu, “Benim ve arkadaşlarımızın dinlendiğini ve bir diktatöre servis edildiğini çok iyi biliyorum. Ama biz yılmıyoruz. Çünkü ülkemize ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var.” dedi.

Anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin eski yönetici ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı seçimi için aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek isteyen CHP lideri, Erdoğan’ın kendisini dinlettirdiği iddialarını yeniden gündeme getirdi. Kılıçdaroğlu, “Benim ve arkadaşlarımızın dinlendiğini ve bir diktatöre servis edildiğini çok iyi biliyorum. Bir gestaponun nasıl oluştuğunu biliyoruz. Ama biz yılmıyoruz. Çünkü ülkemize ve çocuklarımıza karşı sorumluluğumuz var.” dedi.

 Bir dönem CHP’de önemli görevler üstlenmiş eski partililer, dün Kemal Kılıçdar-oğlu’nun başkanlığında Genel Merkez’de bir araya geldi. Eski Genel Başkan Deniz Baykal ve eski genel sekreterlerden Önder Sav’ın yer almadığı toplantıda, cumhurbaşkanlığı seçimi için Ekmeleddin İhsanoğlu’na verilecek destek tartışıldı. Açılış konuşmasını eski bakanlardan Ali Topuz’un yaptığı toplantıya, eski genel başkanlardan Altan Öymen’le birlikte gelen Kılıçdaroğlu, konuşmasında parti içinde İhsanoğlu’na mesafeli duran kesimlere sert mesajlar verdi. Kılıçdaroğlu, “Sandığa gitmiyorsan, şikâyet etmeyeceksin; oturacaksın oturduğun yerde. Adam gibi çalışacaksın, ülkene ve çocuklarına karşı sorumluluk hissediyorsan. Bütün yükü getirip birinin sırtına yükleyip ahkam kesemezsin. ‘Sandığa gitmeyeceğiz?’ Niye gitmeyeceğiz? ‘O da Erdoğan’a benziyor’. Siz Erdoğan’ı hiç tanımamışsınız demek ki. Onu hiç dinlemediniz demek ki. Ya da elindeki sopa sizi korkuttu. Bu ülkede yaşıyorsanız, çocuklarınıza karşı sorumluluklarınız var. Adam gibi, tıpış tıpış sandığa gideceksiniz, demokrasinin gereğini yapacaksınız ve bir diktatörün cumhurbaşkanı seçilmesine izin vermeyeceksiniz.” dedi.

    Vatandaşların Erdoğan’ı dinlediği zaman rahatsız olduğunu, İhsanoğlu’nu dinlediğinde ise huzur bulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması için öncelikle temizlenmesi, aklanması, vatandaşla helalleşmesi ve ‘götürdüğü malların hesabını vermesi’ gerektiğini söyledi. İhsanoğlu için ‘yeteri kadar tanınmıyor’ eleştirilerine dikkat çeken ve “İyi ya; ötekini tanıyorsunuz, kim olduğunu biliyorsunuz. Ahlak açısından elinizi vicdanınıza koyup değerlendirin.” diyen Kılıçdaroğlu, “Temiz bir isim mi yönetsin sizi, kirli bir isim mi? ‘Ne olursa olsun, oyumu vereceğim’ diyen vatandaşa soruyorum; evini hırsıza teslim eder misin? ‘Ederim’ diyorsan ver. Bu seçim sıradan bir seçim değil. ‘Demokrasi mi güçlensin, tek adam rejimine mi geçelim’ seçimi.” diye konuştu.

ORTAK ADAY, DEMOKRASİYE BÜYÜK KATKI

Muhalefet partileri olarak bir araya gelmeleri ve ortak aday belirlemelerinin demokrasiye çok büyük katkı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bu uzlaşma demokrasiye yaptığımız en büyük katkılardan biridir. Hiç ayrım yapmadık, farklı düşünen partiler olarak adam gibi bir araya geldik. Hepimizin sorumluluğu var; tarihe karşı, demokrasiye karşı, çocuklarımıza karşı, ülkemize karşı, çağdaş dünyaya karşı. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ettik.” dedi.
<< Önceki Haber Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan hakkında şok iddia Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER