Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı bakın kim çıktı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı uzlaştırma büro savcılarından Mehmet Demir tarafından “sehven” ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Bu arada dosya Savcı Demir'den alınarak bir başsavcıvekili görevlendirildi.

Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı bakın kim çıktı!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında “Hakaret” suçlaması ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı.  Olayın basına yansımasının ardından milletvekili olan Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı uzlaştırma büro savcılarından Mehmet Demir tarafından “sehven” ifadeye çağrıldığı ortaya çıktı. Savcı Mehmet Demir, 17 aralık sonrası havuz medyasına ait TV'lere çıkarak soruşturmayı yürüten polis ve savcılara hakaret etmiş ve 17 Aralık ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarını savcıların “darbe” girişimi olarak yorumlamıştı.

SAVCI DEMİR: NE GÜZEL, SAYEMİZDE HABERİ OLDU

 Demir, gazetecilerin Kılıçdaroğlu'nun ifadeye çağrılmasıyla ilgili soruları üzerine,  “Ne güzel işte bizim sayemizde hakkındaki soruşturmadan haberi oldu. Kılıçdaroğlu hakkında şikâyetlerden dolayı bir soruşturma var.” dedi.  

SAVCI, POLİS VE SAVCILARA HAKARET ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran ismin, havuz medyasına ait TV'lere çıkarak 17 Aralık soruşturmasında yer alan kamu görevlilerine yaptığı hakaretlerle daha önce gündeme gelen savcı Mehmet Demir olduğu ortaya çıktı. Savcı Demir, katıldığı programlarda HSYK'yı tanımadığını belirterek “17 Aralık soruşturması darbedir.” yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Savcı Demir'in Kılıçdaroğlu'nun 17 ve 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmaları sonrası yaptığı açıklamaların ardından gelen şikayetler üzerine soruşturma başlattığı belirlendi. 

DOSYA, SAVCI MEHMET DEMİR'DEN ALINDI

Başsavcı'nın talebi üzerine dosyanın savcı Demir'den alınarak Başsavcıvekili Ali Cengiz Hacıosmanoğlu'na verildiği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olması nedeniyle dosyanın özel soruşturma bürosundan da sorumlu olan Başsavcıvekili Hacıosmanoğlu'na gönderildiği kaydedildi.

BAŞSAVCI SALİHOĞLU, "HABERİM OLMADAN SORUŞTURMA OLMAYACAK" DEMİŞTİ 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sonrası göreve getirilen İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamalarda: “Ben buranın sorumlusuysam, ilgili kanunların bana verdiği yetki ve görevleri kullanacağım. Bana niyabeten bağlı olan bir savcı, beni kenara atıp kendi kendine hareket edemez. Eğer başsavcıysam buradaki her önemli olayı bilmek zorundayım. Savcıların, ‘bilgi vermek zorunda değilim' demeleri olmaz.” demişti.


<< Önceki Haber Kılıçdaroğlu'nu ifadeye çağıran savcı bakın kim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER