MHP'li vekilden vatandaşı kızdıracak sözler

MHP’li vekil Milletvekillerine yeni özlük haklar tanıyan teklifi böyle savundu.

MHP'li vekilden vatandaşı kızdıracak sözler

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri,  milletvekillerinin farklı statüde olmaları dolayısıyla onlara bazı farklılıkların sağlanmasının doğal karşılanması gereken bir husus olduğunu ama bunun, vatandaşın  ve kamu vicdanının kabul edemeyeceği ölçüde olamayacağını kaydetti.

 "Milletvekillerine yeni özlük haklar tanıyan teklif" ile ilgili görüşü  sorulan Yeniçeri, "Milletvekillerinin farklı bir statüde olmaları dolayısıyla  bazı farklılıkların verilmesi aslında doğal karşılanması gereken bir husustur ama  bu, vatandaşın ve kamu vicdanının kabul edemeyeceği ölçüde olamaz" şeklinde  konuştu.
                  
Yeniçeri, "SGK'lı vatandaşın ödeyeceği ücret iki katına çıkarılırken,  milletvekillerinin kendisi ve yakınlarına ömür boyu sağlık sisteminden yararlanma  hakkı verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz, bu kıyak değil mi?" sorusuna,  "Milletvekiline bu tür bir ayrıcalık tanımak yerine vatandaşa böyle bir ayrıcalık  tanımak gerekli ama milletvekilini de güçlü kılmak durumundasınız.  Milletvekilliğini yapması için kendisini güçlü hissetmesi lazım. Milletvekiliğini  güçledirmeden demokrasiyi güçlendiremezsiniz" cevabını verdi.

Kütahya'ya giderken araçlarını durduran trafik polisinin kendilerine  uyguladığı tavırdan rencide olduklarını belirten Yeniçeri, "Kütahya'ya  gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu  'radara yakalandınız' dedi. Şoför 'araçta milletvekili var' dedi. Polis, emir  komuta içerisinde 'ruhsat, ehliyet' dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize  daha kibar davranabilirdi" diye konuştu.
<< Önceki Haber MHP'li vekilden vatandaşı kızdıracak sözler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER