Mustafa Destici'den önemli açıklamalar

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, PKK’nın meşrulaştığını belirterek, "PKK öyle bir meşrulaştı ki Türkiye’deki tüm Kürt kardeşlerimizin temsilcisi yerine koyuldu. Sizden bizden daha fazla meşrulaştı. Şehitlerimizden daha fazla saygı ve hürmet görür konuma geldi." dedi.

Mustafa Destici'den önemli açıklamalar

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 8. Olağan İl Kongresi'ne katılan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, çözüm sürecinden Dersim’e, şehit cenazelerinden zehirli ayakkabılara kadar birçok konuda hükümete yüklendi. 

'PKK, GEÇMİŞTE ELİNDE OLMAYAN SİLAHLARA SAHİP OLDU'

İl Müftülüğü Kongre Salonu’nda gerçekleştirilen kongrede konuşan Mustafa Destici, çözüm süreci ile ilgili şunları söyledi: "Afyonkarahisar’da askerlerimiz patlamada hayatını kaybetti. Reyhanlı’da onlarca vatandaşımız öldürüldü. Ölenler öldüğü ile mi kalacak? Güneydoğu’da öldürülen vatandaşlarımızın failleri nerede? Çözüm süreci ile bu olaylara göz yumarsanız iki elimiz yakanızda olur. Bunların faillerinin yakalanmasını istemek bizim görevimiz değil mi muhalefet olarak? Bakın Türkiye’yi yönetenlere sesleniyorum. Adının önemi yok, kim yönetiyor ve sorumluysa ona söylüyorum. Çözüm süreci adı altında eğer bunlara göz yumarsanız hem bizim iki elimiz sizin yakanızda olur hem bu dünyada hem ahirette hem de o masum insanların ve şehitlerin iki eli sizin yakanızda olur, bunu unutmayın. Yani dünya iktidarı menfaati için ahiretinizden vazgeçmeyin. Bu çözüm süreci gerçek olsa bizler parti olarak sırtımızı dönmeyiz. PKK, KCK, PYD, HDP ve uzantıları hepsi PKK’lıdır ve 21. yüzyılın eşkıyalarıdır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, PYD güçlerinin terörist olduğunu söylemişti. Ancak Türkiye üzerinden kendilerine koridor açtı. Sayın Cumhurbaşkanı, siz PKK’ya yardım etmiş olmuyor musunuz? PKK artık meşrulaştı. PKK öyle bir meşrulaştı ki Türkiye’deki tüm Kürt kardeşlerimizin temsilcisi yerine koyuldu. Sizden bizden daha fazla meşrulaştı. Şehitlerimizden daha fazla saygı ve hürmet görür konuma geldi. Terörist sayısı 2 bin iken 15 bine ulaştı. PKK geçmişte elinde olmayan silahlara sahip oldu. Bölge özerk haline geldi."

'İKTİDAR MENSUPLARININ MEYDAN OKUMASI HİÇ YAKIŞMIYOR' 

"Dersim’e gidemezsin" tartışmasına değinen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici şöyle konuştu: "Son günlerin sıcak tartışma konularından bir tanesi Alevilik konusu. Dersim’de yaşanan hadiseler; ‘ben özür diledim, sen dilemedin, ben giderim, sen gidemezsin’ bütün bunlar. Öncelikle şunu söylemeliyim Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, diğer hükümet üyelerine ve diğer bakanlara, bu tür meydan okumalar hiç yakışmıyor. Eğer bir siyasi partinin genel başkanı ya da yöneticileri veyahut normal vatandaşlarımız Samsun’dan kalkıp Hakkari’ye gidemiyorlarsa ‘bu senin oranın güvenliğini sağlayamadığın içindir, o gidemeyenin değil’ hükümet ve iktidar olup da orada güvenliği sağlayamayanındır kusur. Sayın Davutoğlu bu durumun böyle olduğunu en az benim kadar bilir. Bir kere bunu hükümet üyelerinin bilmesi lazım. İkincisi oy almak için insanların arasına fitne ve nifak sokmamak lazım. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Boşnak'ı, Alevi'si, Sünni'si tamamı 75 milyonun ‘Anasırı İslamiye’ diye tabir ettiğimiz bütün bu unsurların ortak adı Türk milleti’dir." 

'MADENLERİ REHABİLETE ETMEYE PARA YOK, SARAY YAPTIRMAYA VAR'

Türkiye’nin gayri ahlaki yoldan son 10 yılda erozyona uğradığını söyleyen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Son 10 yılda bonzai, fuhuş ve gayri ahlaki yönden Türkiye'de bu konu başlıkları yüzde 100 artış göstermiştir. Sağlam bir irade koyulsun bunların hepsinin kökü kazınır. İktidar mensupları bu durumu sadece izliyorlar. Gümrük Bakanı çıkıyor ve Türkiye'ye binlerce zehirli ayakkabının girdiğini söylüyor. Bakan ve bürokratlar bostan korkuluğu mu? Bir vatandaşımızın başına bir şey gelse bunun hesabını kim verecek? Madenlerde insanlarımız iş güvenliği olmadığı için can veriyorlar. Amerika'da maden ölümleri sıfıra indirildi. Türkiye'de maden işçilerimiz ekmek ve ölüm arasında seçim yapmaya zorlanıyor. Maden faciasının yaşandığı Ermenek’e gittim, Bakan'la görüştüm. Bakan'a Türkiye’deki madenlerin yüzde 90’ının iş güvenliğinden yoksun olduğunu ve rehabilite edilmesi gerektiğini söyledim. Bakan Bey işçilerin çalışmak istediğini söyledi. Ben, Bakan'a işçilere madenlerin rehabilite edileceği sürede maaş ödenmesini önerdim. Bakan bu konunun maliyetinin 3 milyar lira olduğunu belirtti. İşsizlik Fonu'nda 100 milyar lira bulunuyor. Madenlerin rehabilite edilmesiyle ilgili İşsizlik Fonu'nun kullanılmasını önerdim. İktidar saray yaparken İşsizlik Fonu'nu kullanmayı iyi biliyor. Soma’dan ders çıkarılsaydı Ermenek maden faciası yaşanmayacaktı." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek liste ile seçime gidildi. Kongrede Ahmet Katrancı, BBP Samsun İl Başkanı seçildi. Kongreye ayrıca AK Parti ve MHP il teşkilatlarından birer yönetici konuk olarak katıldı.
<< Önceki Haber Mustafa Destici'den önemli açıklamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER