Mustafa Kamalak, Başbakan'ın açıklamasını böyle yorumladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yolsuzluklar ve kamudaki torpil iddiaları üzerinden hükümeti sert sözlerle eleştirdi.

Mustafa Kamalak, Başbakan'ın açıklamasını böyle yorumladı!

Başbakan'a, açıkladığı Şeffaflık Paketi üzerinden yüklenen Kamalak, "Meclis'te bakanlar aklanırken Başbakan'ın ekranlarda 'yolsuzlukları ihbar edenleri ödüllendireceğiz demiş olması', insanı acaba kamera şakası mı diye düşündürüyor." ifadesini kullandı. Kamalak, Başbakan'ın 'yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız' sözüne atıfta bulunarak "Sayın Başbakan, bu sözünün arkasında durup da gerçekten yolsuzluk yapanların kolunu koparabilecek olursan emin ol o zaman çevrendeki bir çok insanın çolak çolak kolsuz dolaştıklarını göreceksin." dedi.

Kamalak, partisinin Bostancı Gösteri Merkezi'nde yapılan Genişletilmiş İstanbul İl Divan Toplantısı'na katıldı. Paris'te yaşanan terör saldırılarını tasvip etmediklerini ve tepki gösterdiklerini belirten Kamalak, ancak Paris'te yapılan yürüyüşe katılan devlet yetkililerini Gazze'de gerçekleşen katliamlar sırasında da görmek istediklerini belirtti.

'TÜRKİYE TAM 400 GÜNDÜR KUTULARI, 700 BİNLİK SAATİ, KİRLİ ÇAMAŞIRLARI KONUŞUYOR'

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı Şeffaflık Paketi üzerinden eleştiriler yapan Kamalak, Başbakan'ın yolsuzlukları ihbar edeni ödüllendireceğini söylediğini aktararak "Tırnak içinde Başbakan'ın bu müjdesine ağlasak mı gülsek mi? Çünkü Sayın Başbakan Türkiye tam 400 gündür yolsuzlukları konuşuyor, buradan size hiç bir ihbar gelmedi mi? Türkiye tam 400 gündür 4 bakanı, kutuları, 700 bin liralık saati, milyon dolarlık çekleri konuşuyor. Türkiye tam 400 gündür kokusu arşı titreten kirli çamaşırları konuşuyor. Bu yolsuzlukları araştırsın diye kurulan komisyon tam tersine yolsuzlukların üzerini örtüyor, Türkiye bunu konuşuyor... Asıl trajikomik olan ise Meclis'te bakanlar aklanırken Başbakan'ın ekranlarda yolsuzlukları ihbar edenleri ödüllendireceğiz demiş olması. İnsan televizyonda acaba kamera şakası mı diye düşünmekten kendini alamıyor." ifadesini kullandı.

Türkiye'de yolsuzluğun hiç olmadığı kadar ayyuka çıktığını belirten Kamalak, anketlere göre AKP seçmenin yarıdan fazlasının, Türkiye'nin ise 3'te ikisinin yolsuzluğun varlığına inandığını belirtti. Kamalak, "Sayın Başbakan'a biz de Saadet Partisi olarak bir kaç ihbarda bulunmak istiyoruz. Sayın Başbakan bugün kamuda bir çok hırsızlık yaşanmaktadır ama en büyük hırsızlık bir başkasının hakkını torpil yoluyla bir başkasına vermektir. Sayın Başbakan bugün iş hayatında da bir çok hırsızlık yaşanmaktadır ama iş hayatındaki en büyük hırsızlık bir fakirin, işçinin asgari ücretini açlık sınırının altında belirlemek suretiyle patrona aktarmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Kamalak, Başbakan Davutoğlu'nun 'yolsuzluk yapan kardeşimiz de olsa kolunu koparırız' dediğini belirterek, "Bu cümlesinden dolayı kendisini tebrik ediyorum ama uyarıyorum. Sayın Başbakan, bu sözünün arkasında durup da gerçekten yolsuzluk yapanların kolunu koparabilecek olursan emin ol o zaman çevrendeki bir çok insanın çolak çolak kolsuz dolaştıklarını göreceksin." dedi.

Milli Görüş anlayışının anahtar kelimelerinin üretim, adalet, kardeşlik, ahlak ve maneviyat olduğunu belirten Kamalak, "Peki diğerlerinin anahtar kelimesi ne? İşte görüyorsunuz en çok kullanılan anahtar kelimeleri yolsuzluk, rüşvet, kumpas, çatışma, kutuplaşma...Başka Bakara, makara..." şeklinde konuştu. Bu sözlerin ardından salondan yükselen yuhalama sesleri üzerine Kamalak, "Yuh yok, işin gereğini yapmak lazım." ifadelerini kullandı.

'SARAYIN MALİYETİ 333 BİN GENCİN BİR YILLIK MAAŞI'

Kamalak'ın gündeminde yeni yapılan cumhurbaşkanlığı sarayı da vardı. Sarayın maliyeti ile neler yapılabileceğine ilişkin düşüncelerini açıklayan Kamalak, "Mimarların, mühendislerin yaptığı araştırmaya göre Ak Saray diye isimlendirilen Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün gerçek maliyeti en az 8-10 milyar liradır. Biz en asgarisinden alıyoruz. 8 milyar olduğunu kabul edelim. Aylığı iki bin liradan tam 333 bin 333 gencimizin bir yıllık maaşıdır. İşsiz, boynu bükük dolaşan o gençlerimizin bir yıllık maaşı. Asgari ücret üzerinden hesaplandığında daha da vahim oluyor. Yeni hesaplamada asgari ücret 949 lira oldu. 8 milyar lira tam 8 milyon 429 bin 926 işçinin bir aylık ücretidir. Sarayın 6 aylık ısıtma masrafı, geçen sene gündemde olmayan bu sene sizlerin omuzlarına yüklenen masrafı 6 aylık 10 milyon TL imiş. Bir asgarı ücretlinin 878 senelik kazancı demektir." şeklinde konuştu.

Milli Görüş geleneğinin geçmişten günümüze engellerle karşılaştığını ve son olarak da seçim barajı ile engellenmeye çalışıldığını belirten Kamalak, "Önümüze baraj koydular. O barajları da Allah'ın lütf-ü inayetiyle de söke söke geçeceğiz inşallah. O barajın arkasında gizlenenler yarın ne olur elimizden tutun diyerek yalvaracaklar hiç şüpheniz olmasın" dedi.

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER