Türkiye'nin unuttuğu şok gerçeği Efkan Ala'ya sordu

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına soru önergesi verdi.

Türkiye'nin unuttuğu şok gerçeği Efkan Ala'ya sordu

"Her gün kapılarının önüne veya köy camilerinin minberlerine bırakılan YDG-H mühürlü tehdit mektuplarından daha vahim olmak üzere korucular kaçırılmakta ve infaz edilmekte" diyen ve çözüm sürecinin başlangıcından bugüne kadar 11 korucuun şehit edildiğini hatırlatan Yeniçeri, bu bağlamda aşağıdaki soruları yöneltti;

1985 yılından beri en çetin operasyonlarda askerlerle omuz omuza çatışan 1500’den fazla şehidi ve binlerce gazisi olan ve çeşitli devriye, koruma ve nöbet görevleri bulunan köy korucuları kaderlerine terk edilmiş durumdadır. Sözde çözüm sürecinin başlangıcından bugüne kadar 26 Ekim’de şehit olan Nihat ÇAPRAK’ la birlikte şehit olan korucu sayısı 11’e ulaşmıştır.

Her gün kapılarının önüne veya köy camilerinin minberlerine bırakılan YDG-H mühürlü tehdit mektuplarından daha vahim olmak üzere korucular kaçırılmakta ve infaz edilmekte; bölücü terör örgütün kaçırdığı korucuların kurtarılması için herhangi bir operasyon yapılmamaktadır.

Yaklaşık 50 bin geçici korucu, sistemin kurulduğu 1985 yılından beri “sizleri sürekli yapacağız” vaatleri verilmesine rağmen hep geçici olarak kalmış; birçok sosyal haktan mahrum bırakılmış bir halde ayda aldıkları 800-900 lira maaşla yaşam mücadelesi vermektedirler.

Korucu başı Nihat ÇAPRAK’ın şehit edildiği 26 Ekim’de terörist Karayılanın çağrısı üzerine Şırnak’ın Cizre ilçesinde bulunan iki mahallede bölücü örgütünün özerklik ilan etmesi basit bir tesadüf değildir ve korucuların pasifleştirilmesi ile yakından ilgilidir.
    
Buradan hareketle;

1.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre Geçici ve Gönüllü Köy Korucusu sayısı ile güncel Geçici ve Gönüllü Köy Korucusu sayısı kaçtır? 

2.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre görevlerinden istifa eden ve emekli olan Köy Korucusu sayısı kaçtır? Aynı tarihler arasında devlet eliyle kaç kişinin koruculuk görevi sona erdirilmiştir?  

3.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları KCK/YDG-H vs. tarafından yaralanan veya şehit edilen köy korucusu sayısı kaçtır?  

4.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre bölücü terör örgütü PKK ve uzantıları KCK/YDG-H vs. tarafından yaralanan veya şehit edilen emekli köy korucusu sayısı kaçtır?  

5.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre emekliler dâhil olmak üzere ailelerinden ve akrabalarından terör örgütü ile uzantılarına katılım gösterilmiş bulunan kaç korucu vardır?

6.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre emekliler dâhil olmak üzere kaçırılan korucu sayısı kaçtır? Bunların kurtarılması için hangi çalışmalar yapılmıştır? Kaçı kurtarılmıştır?

7.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre emekliler dâhil olmak üzere korucu köylerinden kaçırılan kişi sayısı kaçtır? Bunların kurtarılması için hangi çalışmalar yapılmıştır? Kaçı kurtarılmıştır?

8.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre emekliler dâhil olmak üzere akrabası ve aile fertleri kaçırılan korucu sayısı kaçtır? Kaçırılan kimselerin sayısı kaçtır? Bunların kurtarılması için hangi çalışmalar yapılmıştır? Kaçı kurtarılmıştır?

9.    2014 Aralık ayı itibarı ile bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarının elinde kaç kaçırılmış köy korucusu vardır?  Bunların kurtarılması için hangi çalışmalar yapılmıştır?

10.    Yıllarca PKK ile mücadele etmiş ve PKK tarafından infaz edilen köy korucularımız (emekliler dâhil) hangi statüde değerlendirilmektedir? Devlet tarafından ailelerine ne gibi haklar verilmektedir?  

11.    Milli ve dini bayramlarda şehit ve gazi korucu ailelerini Türk Silahı Kuvvetleri haricinde hangi kurumlar ziyaret etmektedir?  

12.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara göre İçişleri Bakanlığıve içişleri bakanları tarafından Köy Korucusu Dernekleri ile kaç resmi görüşme gerçekleştirilmiştir?  

13.    03 Aralık 2014 itibarı ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakan olduğu günden bugüne kadarKöy Korucusu Dernekleri ile kaç resmi görüşme gerçekleştirmiştir?  

14.    Köy korucularının güncel aylık maaşları ne kadardır? Aylıklarına en son zam ne zaman ve hangi oranda zam yapılmıştır? 03 Aralık tarihi itibarı ile korucuların maaşlarında iyileştirme yapılması adına bir çalışma yürütülmekte midir? Yürütülüyorsa anılan çalışma hangi aşamadadır?

15.    Korucuların aldıkları güncel maaş TÜİK’ in 2014 yılında açıkladığı açlık sınırının ne kadar altındadır?  

16.    2009 – 2014 yılları arasında, yıllara ve illere göre valiler tarafından kaç köy korucusuna ne kadar taltif, nakdi ödül ve ikramiye ödemesi yapılmıştır?  

17.    Büyükşehir belediyesi olan yerlerde köy korucusu olan kaç köye yol, su, ulaşım gibi belediye hizmeti verilmiştir?

18.    Korucu köylerine BDP/HDP’li belediyeler tarafından yeterli hizmet verilmediği iddiaları araştırılmış mıdır? Araştırıldı ise bu araştırmalardan elde edilen bilgi ve bulgular nelerdir? Anılan köylere bahsi geçen belediyelerce hizmet götürülmesi adına hangi tedbirler alınmıştır?

<< Önceki Haber Türkiye'nin unuttuğu şok gerçeği Efkan Ala'ya sordu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER