Yeni sistemi açıkladı: Artık maaş verilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bir de güzel haber verdi...

Yeni sistemi açıkladı: Artık maaş verilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile terör mağduru siviller için yapılan yeni düzenlemeyi açıkladı.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evladı askerde olup muhtaç olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödeme yapılacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisini  tarih bilmemekle suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, ''Mazi  kalbimde bir yaradır'' şarkı sözüyle cevap vererek, ''Tarih, Kılıçdaroğlu'nun  kalbinde yara olduğu için bizim verdiğimiz tarih derslerini bir türlü öğrenemedi.  Kılıçdaroğlu'nun Dersim tarihi sıfır, CHP tarihi sıfır, demokrasi tarihi sıfır.  İstanbul şehir tarihi sıfır, futbol tarihi sıfır, İslam ve Türkiye tarihi  yıldızlı sıfır'' dedi.

Evladı askerde olan muhtaç ailelere ayda 250 TL yardım yapılacak

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evladı askerde  olup muhtaç olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda  250 lira ödeme yapılacağını açıkladı. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit  yakınları ve gaziler için yeni bir düzenleme müjdesi vererek, ''Bu düzenlemeyle  vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişletiyoruz. Vazife ve  harp malulü kapsamında olan TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını  kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz''  dedi. Erdoğan, vazife  malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine bir istihdam hakkı  getirileceğini belirterek, ''Buna ek olarak terör mağduru sivil vatandaşlardan  hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı  getiriyoruz. Sosyal güvencisi olanların maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz'' dedi.

Milletin inancı kışkırtmaları ezip geçecek

Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışmalarına bakınca milletin çözüme yönelik inancının arttığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bu birlikteliği hazmedemeyenler, çeşitli provokatif eylemlere giriyorlar. Milletin inancı tüm bu kışkırtmaları ezip geçecektir'' diye konuştu.

Erdoğan, çözüm sürecinin önemine vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti:

''Çözüm isteyen herkesten ellerini, dillerini, eğer bunlar mümkün değilse yüreklerini bu sürece koymalarını rica ediyorum. Böyle hayati bir meselede, hayır konuşmayacak olanların en azından susmak suretiyle, sukut suretiyle sürece katkı vermelerini rica ediyorum.''

 
Myanmar için BM'yi devreye sokacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Myanmar yardımlara da kapalı durumda. Burada BM'yi de devreye sokmak suretiyle bu adımları atacağız." dedi.

         AK Parti TBMM Haftalık Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmasının başında Myanmar'a da değindi. Myanmar'daki gelişmeler konusunda dün İslam Konferansı Teşkilatı'nın bir araya geldiğini hatırlatan Erdoğan, "Myanmar'a nasıl müdahil oluruz? Bunun çalışmaları başladı Suudia Arabistan'da. Konuyla ilgili atılması gereken adımlar neyse uluslararası platformlarda adımlar atacak, insani yardım için yapılması gerekenleri yapacağız. Myanmar yardımlara da kapalı durumda. Burada BM'yi de devreye sokmak suretiyle bu adımları atacağız. Dışişleri Bakanımız İKT toplantısına katıldı, oradan neticeyi bekliyoruz." diye konuştu.


Şehit yakınları ve gaziler ile terör mağduru sivillere müjde

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler için yeni bir düzenleme müjdesi vererek, ''Bu düzenlemeyle vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını genişletiyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olan TSK mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına 2, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz'' dedi. Erdoğan, vazife malullüğü kapsamında bulunan diğer kamu görevlilerine bir istihdam hakkı getirileceğini belirterek, ''Buna ek olarak terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz. Sosyal güvencesi olanların maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ''Örneğin Afyonkarahisar'daki o talihsiz olan askerlerimizin yakınlarına sadece maaş veriliyordu, şimdi maaş artı 2 istihdam hakkını bu düzenlemeyle şehitlerimizin yakınlarına getirmiş oluyoruz'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evladı askerde olup muhtaç olan ailelere çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 lira ödeme yapılacağını açıkladı. 

Erdoğan, daha önce sadece Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olanlarla asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını, şimdi tüm vazife malullerine sağlayacaklarını bildirdi.

Su ve elektrik ücretlerinde indirim 

Yeni bir düzenleme ile şehit yakını ve gazilerden su ve elektrik ücretlerinde indirim imkanından yararlanamayanların tamamının artık bu haktan yararlanma imkanına kavuşacağını belirten Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
''Ayrım yapmadan tüm şehit yakını ve gazilerimizi bu kapsama alıyoruz. Vazife ve harp malulü kapsamında olup faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da faizsiz konut imkanı getiriyoruz. Hak sahipleri bu çerçevede 73 bin lira, 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabilecekler.''

<< Önceki Haber Yeni sistemi açıkladı: Artık maaş verilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER