Prof. Dr. Laçiner: Bu sindirme ve gözdağı baskını, hukukla alakası yok


Uluslararası ilişkiler ve güvenlik uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, Zaman gazetesine uygulanan baskının hukukla alakası olmadığını belirterek, sindirme ve gözdağı olduğunu söyledi. Dün gece gazetede yapılan aramaları değerlendiren Laçiner, basın üzerindeki baskının artarak devam edeceğini iddia etti.

Prof. Dr. Laçiner, "Zaten bu söylenmişti de seçimlerden sonra gazete ve televizyon isimleri verilerek. Muhalif gazetelere, muhalif basına karşı baskıların artacağı ifade edilmişti. Bu söylenenler yerine getiriliyor. Sürpriz bu anlamda yok. Zaman gazetesine yapılan baskın, bir gözdağı baskını. Sindirme ve gözdağı baskını. Bunun hukukla ilgisi olduğu kanatinde değilim, çünkü mahkemede çözülmesi gereken konular, doğrudan polis ve savcı marifetiyle cezalandırılmaya çalışılıyor. Kaçmayacağı belli olan insanlar tutuklanıyor. Kaçmayacağı belli olan insanlar kelepçeleniyor. Kaçmayacağı belli olan insanlar aylarca, bir yıl boyunca iddianame olmadan hapiste tutuluyor. Normal bildiğimiz eleştiriler, hakaret veya saldırı gibi suçlarla ilişkilendiriliyor. Türkiye'de gazetecilik yapmak zorlaştı. Türkiye'de muhalif gazetecilik yapmak, imkansıza doğru gidiyor." şeklinde konuştu.

Baskıların bundan sonra da devam edeceğini savunan Sedat Laçiner, hukuksuzluklara karşı muhalefetin zayıf kaldığını ve basının da bu konuda kenetlenmediğini belirtti: "Çünkü bunun karşısında da bir direnç sözkonusu değil. Seçimle ilgili değil bu. MHP olsun, CHP olsun, bu konuda güçsüz muhalefet olduklarını şu ana kadar da kanıtladılar. Ayrıca muhalif gazeteler de etkili bir işbirliği içine girmiyorlar. Hattâ ve hattâ görmezden gelmeleri halinde ateşin kendilerine dokunamayacağını varsayıyorlar ve bir uzlaşma yolunu tercih ediyorlar. Bu nedenle baskılar artarak devam edeceğe benziyor." CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Laçiner: Bu sindirme ve gözdağı baskını,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER