Putin: ABD Esed'den, biz terörden kurtulmak istiyoruz

Putin: ABD Esed'den, biz terörden kurtulmak istiyoruz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD'nin terörle mücadelede 'çifte oyun' içinde olmasının başarısızlığa neden olduğunu söyledi.

Soçi'de düzenlenen Valdai Kulübü'nün toplantısında konuşan Putin, "Her zaman çifte oyun oynamak zor. Bir taraftan teröristlerle savaşacağınızı söylüyorsunuz. Diğer taraftan da onların bir kısmını Ortadoğu'da kendi çıkarlarınızı güçlendirmek için kullanmaya çalışacaksınız." eleştirisi getirdi.

Rus lider, teröristlerin bir kısmını istenmeyen rejimleri devirmeye çalışarak, terörle mücadelede gerçek anlamda bir başarı sağlamanın imkansız olduğunu vurguladı.

Suriye'de savaşan teröristlerin nereye gönderileceğinin belirsizliğine değinen Vladimir Putin, "Birilerini iktidardan devirdikten sonra onların üstesinden gelinebileceği sadece bir yanılsama. Bunun en güzel örneği Libya." ifadelerini kullandı.

RUSYA VE ABD'NİN SURİYE HEDEFLERİ FARKLI

Moskova ve Washington'ın Suriye'de farklı amaçları olduğunu belirten Putin, "ABD Suriye lideri Beşşar Esed'i koltuğundan uzaklaştırmak istiyor. Rusya ise terörü yenmek ve ülkede siyasi istikrarın sağlanması için çaba sarf ediyor." dedi.

ABD'nin Esed'den kurtulmaya çalıştığını ifade eden Putin, şöyle konuştu: "Bizim orada hedefimiz Cumhurbaşkanı Esed'e yardımcı olarak terörü yenmek. Sonrada başarılı bir siyasi çözüm için şartları oluşturmak. Ben bunun tek doğru yol olduğuna inanıyorum."

Rus liderin toplantı alanına kendi kullandığı yerli Lada Vesta ile gelerek Rus otomobil fabrikası AVTOVAZ'ın tanıtımına katkı yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Putin: ABD Esed'den, biz terörden kurtulmak istiyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER