Putin: IŞİD'in silahları ve parası nereden?

Putin: IŞİD'in silahları ve parası nereden?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör örgütü IŞİD'in sahip olduğu silahlara şaşırdıklarını ifade etti.

Soçi'de düzenlenen Valdai Kulübü toplantısında konuşan Putin, IŞİD'in ellerindeki silahlara dikkat çekerek teröristlere karşı mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Putin, "Suriye'de teröristlerin ellerindeki silahlara bakıyorsun ve insan şöyle bir düşünüyor: Sanki tüm Ortadoğu'dan toplanmış silahlar. Orada büyük güç birikmiş bulunuyor. Akla şu soru geliyor: Paralar nerden? Büyük güç. Gerçi Suriye ordusu bizim desteğimizle üstünlükler sağlıyor. Bunun devamı olacak. Bundan eminim." dedi.

TERÖRİSTLERİ BURADA BEKLEMEKTENSE ONLARLA ORADA SAVAŞMAK LAZIM

Rusya Devlet Başkanı, Rusya'ya gelmemesi için teröristlerin Suriye'de imha edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Rusya'nın Suriye'de askeri operasyonundan sonra ülkemizde terör eylemleri tehlikesi emin olun ne az oldu ne de çok. Ne yazık ki bu tehlike vardı ve devam ediyor. Volgograd kentinde terör saldırısı yaşandığı zaman biz Suriye'de hiç bir eylemde bulunmamıştık. Peki Volgograd'ta saldırı yapmaya teröristleri ne zorladı? Hiç bir şey. Sadece onların insana nefret zihniyeti ve Rusya ile mücadeleleri işte böyledir. Bu yüzden burada beklemektense en iyisi bizim onlarla orda savaşmamız lazım." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Putin: IŞİD'in silahları ve parası nereden? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER