Putin: Ekonomik krizin dip noktasını geçtik, sorun enerji fiyatları


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ekonomik krizin dip noktasının geçtiğini, hükümet üyeleri ve uzmanların bunun aşıldığına inandığını söyledi.

Sanayi, inşaat, makine endüstrisi, otomobil üretimi, ileri teknoloji ve inşaat sektörü gibi etkilenen alanlarının desteklenmesinin önemine değinen Putin, "Hükümet bu sektörler için ekstra 150 milyar ruble ayırdı. Tarım sektörü için de 300 milyar ruble ayrıldı." bilgisini verdi.

Rusya Merkez Bankası'nın çabaları ile ulusal para biriminde istikrarın sağlandığını ifade eden Putin, "Burada sağlanan istikrar genelde iyileşmenin başladığının işareti. Ulusal para birimi petrol fiyatlarına bağlı olarak dalgalanıyor. Ancak yeterince istikrarlı…" değerlendirmesinde bulundu.

Rusya'da yaşanan ekonomik zorlukların yaptırımlardan çok enerji fiyatlarının sert düşmesinden kaynaklandığına değinen Putin, "Tüm dünya ekonomisinin problemleri var. Rusya ekonomisinin de sorunları var. Politize edilen ekonomik sınırlamalar ve yaptırımlar önemli etki yapıyor. Ancak belirleyici değil. Ekonomik büyümeyi sınırlandıran en önemli olumsuz etki ise bizim geleneksel ihracatımızı oluşturan enerji fiyatlarında yaşanan sert düşüş…" dedi.

Küresel piyasalarda yaşananların tüm gelişmekte olan ülkeleri olumsuz etkilediğini vurgulayan Putin, Rusya piyasalarının bu gelişmelerden en az etkilendiğini istatistiklerin gösterdiğini vurguladı.
CİHAN
<< Önceki Haber Putin: Ekonomik krizin dip noktasını geçtik, sorun enerji... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER