'Ramazan ayında kuru gıda fiyatları yüzde 10 gerileyebilir'

'Ramazan ayında kuru gıda fiyatları yüzde 10 gerileyebilir'

Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Ramazan ayında kuru gıda fiyatlarına zam gelmeyeceğini iddia etti. Reis, "Bu senenin bereketli olacağı tahmini ile fiyatların artmayacağını, hatta yüzde 10'a varan oranlarda gerileyeceğini öngörüyoruz." dedi.

Ramazan zammına karşı olduklarını belirten Reis, "Pirinç, kuru fasulye ve bulgur türlerinde fiyatlar iniyor. Buğday ve mercimekte de durum öyle. Bu nedenle Ramazan ayında fiyat artışı olmayacaktır. Biz de Ramazan ayı için kumanyada yer alacak Reis ürünlerinde fiyat indirimi yaptık." ifadelerini kullandı.

"RAMAZAN KUMANYASINA KONULAN HİLELİ ÜRÜNLERE DİKKAT"

Ramazan ayı ile tartışmaya açılan 'kumanyası paketleri' konusunda halkı uyaran Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, şu açıklamalarda bulundu:

"İthal ve pişmeyen eski mahsul ürünler, ne yazık ki kumanya paketlerinde satışa sunulabilmektedir. Tavsiyemiz; tüketicinin kumanya paketlerini almadan evvel içlerini kontrol edilmesidir. Ürün türünün ve menşeinin yazılıp yazılmadığına ve kaliteye bakmaları çok büyük önem taşıyor. Maneviyat yüklü olan bu ayda yardım yaparken; evleriniz için satın aldığınız, mutfağınızda pişirdiğiniz ve güvendiğiniz markalı ürünleri tercih etmeniz ile uygun bir adım atmış, yaptığınız yardımın hakkını vermiş olursunuz. Ayrıca kolilerde bulunan ürünlerin gıda kodeksine uygunluğunun ilgili merciler tarafından kontrol denetlendiğinden emin olun."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Ramazan ayında kuru gıda fiyatları yüzde 10 gerileyebilir' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER