Rami gıda pazarında Ramazan hareketliliği


Rami toptan gıda pazarında Ramazan hareketliliği yaşanıyor. 11 ayın sultanı Ramazan'a sayılı günler kala vatandaşlar Rami'ye akın etti. Pazara gelen vatandaşlar ihtiyaç duydukları ürünleri daha uygun fiyata alamaya çalışıyor.

Pazar esnafı ise Ramazan'a sayılı günler kala yaşanan satışlarından memnun. Vatandaşlar ise daha uygun fiyata ürün alma imkanı yakaladıklarını belirtti.

Esnaflardan Koray Laçin, Ramazan öncesinde fiyatlarda artış olmadığını ve satışların olumsuz etkilenmesi için esnafın zam yapmaya yanaşmadığını söyledi. Kimi esnaf ise dert yandı. Satışların durgun olduğunu söyleyen Mehmet Yılmaz ise "Çeşit çok, iş yok." dedi.

Rami pazarında adete Ramazan heyecanı yaşanıyor. Kimi vatandaşlar perakende alış veriş yaparken, kimi dükkan sahibi vatandaşlar ise toptan alış veriş yaptı. Pazarda hem esnafın hem de vatabndaşın yüzü güldü.

PASTIRMA 75 LİRA

Gıda üzerinde iş yapan esnaflardan Koray Laçin, "Fiyatlarda hiçbir şekilde artış yok. Özellikle bazı fiyatlarda geri geldi. Açıkçası Ramazan diye kimsede fiyatlarda zam yapmak istemedi. Çünkü satışı da etkilemek istemiyor. Ama işler güzel, çok şükür herkesin dışarıda olan müşteriler geliyor." dedi. Perakende müşterilerinin az olduğunu dile getiren Laçin, Ramazan dolayısıyla pastırmaya ilgi olduğunu kaydetti. Laçin, "Pastırmanın fiyatları 75 civarı. Tabi perakende de fiyatlar daha yüksek. Ama buradaki fiyatlar uygun bir zam yok açıkçası süt ürünlerinde de bir zam yok. Sucuk fiyatı şuan 38. Zeytinler 7 liradan başlıyor kalibresine göre değişiyor. İriliğinde göre değişir zeytinler. 15 liraya kadar zeytin var." şeklinde konuştu.

YERLİ MERCİMEK 4,5 LİRA, FASULYELER 5 – 6 LİRA

Pazara gelen vatandaşlardan Taner Şen, "Mümkün olduğu kadar ekonomik davranmaya çalışıyoruz. Fiyatlar malum. Bakliyat gillerde fiyatlar yüksek. Biz de kalabalık bir aileyiz. Biraz ekonomik davranıp un, şeker, pirinç, salça ve yağ gibi ihtiyaç ürünlerinde toptan alışverişimizi yapıp hayırlısıyla Ramazan'a girmek istiyoruz." dedi.

Gıda ürünleri satan Ramazan Karanfil ise "Ramazan geldi hayırlısıyla. Alış veriş oluyor. Vatandaş eksiklerini tamamlıyor. Bizde hizmetimizi yapıyoruz. Genelde kahvaltılık türlerine bir rağbet var. Pilavlık güzel bir pirincimiz var 3 liraya. Ayrıca 4 - 5 liraya da pirinçler var. Kırık pirinç 1,5 liraya veriyoruz. Yerli güzel mercimek 4,5 lira, fasulyeler 5 – 6 lira." dedi.

HURMA FİYATLARI 15 İLE 30 LİRA ARASINDA

Esnaftan Hanefi Karadağ ise Rami pazarında fiyatların uygun olduğunu ve vatandaşları buraya beklediklerini söyledi. Ramazan'ın vaz geçilmezlerinden hurma fiyatlarında artış olmadığını belirten Karadağ, hurma fiyatlarının 15 ile 30 lira arasında olduğunu, kuru kaysını 15, kuru üzümün 7, bademin 37 ve fıstığın da 53 liradan satıldığını belirtti.

Hurma satan Mehmet Yılmaz da hareketliliğin az olmasından yakındı. Yılmaz "Geçen Ramazanlara göre bir hareketlilik yok. Fiyatlar baya bir yüksek. insanların alım gücü baya azaldı. Çeşit çok ama müşteri yok. Medine hurması var burada 28 lira, Acve hurması var, peygamber hurması denilen hurma. Buda aşağı yukarı 50-55 lira civarı." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Rami gıda pazarında Ramazan hareketliliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER