Recep grubu içme suyu isale hattı yenileniyor


Adıyaman'ın Kâhta, Sincik ve Samsat ilçelerine bağlı 100 köyün su ihtiyacını karşılayan Recep gurubu içme suyu isale hattı boruları yenileniyor. Otuz yıl önce döşenen yol hem yenileniyor hem de yol altından yol kenarına alınıyor.

Adıyaman İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından içme suyu tesislerinin yenilenmesi kapsamında 100 köyün içme suyu ihtiyacını karşılayan ve yaklaşık 30 yıl önce şebeke boruları döşenen Recep gurubu içme suyu isale hattı boruları yenilenmeye başlandı.
Yol çalışmaları esnasında yol ortasından geçen su hattı da yol kenarına alındığını ifade eden Adıyaman İl Özel İdare Genel Sekreteri Kenan Doğan, "Taşkuyu köyü yakınlarında meydana gelen heyelanlar nedeniyle oluşan arızalar ve ishale hattında açılan deliklerden dolayı su miktarının düşmesi sebebiyle köylerimizde su sıkıntısı yaşanmaktaydı. Yol çalışmaları ile birlikte 30 yıl önce döşenen Recep gurubu içme suyu hattı hem yenileniyor hem de yol kenarına alınıyor. Ara ara suların kesiliyor olması bu çalışmalardan kaynaklanmaktadır. Şu anda önemli bir su sıkıntısı yok." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Recep grubu içme suyu isale hattı yenileniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER