Rektör Ulcay: Ar-Ge merkezi çalıştırmak, kurmaktan daha zor


Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa'da hali hazırda 32 Ar-Ge merkezi kuran firma olduğunu belirterek, Ar-Ge merkezlerini çalıştırmanın merkez kurmaktan çok daha zor olduğunu kaydetti.

Bursa'da Işıksoy Tekstil İnşaat bünyesinde kurduğu Ar-Ge Merkezi'nde yürüttüğü çalışmalarda Uludağ Üniversitesi'nden bilimsel destek alacak. İşbirliği protokolü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Işıksoy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Işık tarafından imzalandı.

Üniversite ile ilgili firma arasında iş birliği imkânlarının ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesini kapsayan işbirliği kapsamında muhtemel Ar-Ge proje ve hizmetlerinin oluşturulması ve yürütülmesi de amaçlanıyor. Ayrıca öğrencilerin uygulamalı eğitim yapabilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Bursa'da Ar-Ge merkezi kuran firma sayısının her geçen gün arttığını belirtti. Bursa'da 32 Ar-Ge merkezi olduğunu anlatan Rektör Ulcay, "Ar-Ge Merkezi kurmak zor iş, fakat onu devam ettirebilmek çok daha zor bir iş. Bu merkezlere bütçe ayırmanız gerekiyor. Yüzde yüz kendi kaynaklarınız ile proje yapmak zorundasınız. Devlet desteği almak için belli bir prosedür işletmek zorundasınız. Üstelik bu alanda kesin başarı diye bir şey yok. Ancak risk almak zorundayız. Ülkemizin, sektörümüzün ve sanayimizin kazanması için bu riski hep birlikte almak zorundayız. O yüzden bizler de sizlere elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

Dünyada Ar-Ge merkezlerinin sayısının her geçen gün hızla artmaya devam ettiğine dikkati çeken Ulcay, "Uludağ Üniversitesi olarak hazırlanan Ar-Ge projelerinde bizimle çalışan firmaların projesinin 3'te 1'i kadarlık kısmını biz karşılıyoruz. 150 bin TL'lik bir proje ile bize gelenlerin 50 bin TL'sini biz karşılayacağız. Firmalar da hem bilgi birikimi olan bir kurum ile ortak proje yapmış olacak, hem de kaybetme riskini daha aza indirmiş olacak" diye konuştu.

ÜNİVERSİTE BİZLERE ÖNEMLİ KATKILAR YAPACAK

Ar-Ge merkezi kurulması için yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Işıksoy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Işık ise bu alanda ciddi hedeflerinin olduğunu aktardı. Kısa süre önce kurmalarına rağmen Ar-Ge merkezi konusunda büyük mesafe kaydettiklerini söyleyen Işık, "ISO ve TEYDEP projeleri başlattık. Ar-Ge Merkezi yatırımlarımız devam ediyor. Kurum içerisinde bu süreçte ciddi değişimler olduğunu gözlemleyebiliyoruz. Uludağ Üniversitesi'nin de bugün imzalayacağımız işbirliği protokolünün ardından bizim bu sürecimize çok önemli katkılar yapacağına inanıyoruz. Protokol bir yıl geçerli olup, bu süre zarfından her hangi bir çalışma yapılmazsa otomatik olarak fesholacak." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Rektör Ulcay: Ar-Ge merkezi çalıştırmak, kurmaktan daha zor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER