Renault 2015'i 2,8 milyon satışla kapattı


Renault Grubu global binek otomobil ve hafif ticari araç satışları 2015'te yüzde 3,3 artışla 2,8 milyon adede ulaştı. Söz konusu dönemde pazar yüzde1,6 artış sergiledi. Üç yıldır satış hacmini arttıran grubun global pazar payı yüzde 3,2 düzeyinde.


Renault, Avrupa otomotiv pazarının sahip olduğu ivmeden (yüzde 9,4) istifade etmeye devam ediyor. Grup, yüzde 10,1'lik pazar payına sahip olduğu bölgede satışlarını yüzde 10,2 artırarak 1 milyon 613 bin 499 araç satışına erişti. Renault Avrupa'da, aynı zamanda elektrik motorlu araç pazarının da lideri ve peş peşe 18'inci senede de hafif ticari araç pazarında lider konumda.

Avrupa dışında ise hem Rusya hem de Latin Amerika'daki ekonomik krize rağmen grup, istikrarını korudu. Afrika, Orta Doğu, Hindistan ve Avrasya bölgesinde rekor düzeyde pazar payı elde etti.

Renault Grubu Satış ve Pazarlama Bölüm Başkan Yardımcısı Thierry Koskas elde edilen başarıyla ilgili şu ifadeleri kulandı: "2015 senesi Renault Grubu'nun satışlarında bir kez daha artış kaydedilen bir yıl oldu. Ve bizler bu şekilde daha önceki satış rekorumuzu kırmış olduk. Bölgeden bölgeye değişiklik gösteren ekonomik koşullara rağmen sergilediğimiz büyümede istikrarlı oldu. Bu da geçmiş yıllarda sağladığımız coğrafik çeşitlilik stratejimizi doğruladı."
CİHAN
<< Önceki Haber Renault 2015'i 2,8 milyon satışla kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER