Rıza Çalımbay: Bana tepki gösteren taraftarlarla çok şampiyonluk yaşadım


Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyet sonrası yaptığı açıklamada, kendisine tepki gösteren Beşiktaşlı taraftarlarla çok şampiyonluk yaşadığını söyledi.

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nun 27. hafta kapanış maçında lider Beşiktaş'ı 2 - 1 yenen Kasımpaşa'da teknik direktör Rıza Çalımbay, açıklamalarda bulundu. Çalımbay, maçtan galibiyetle çıktıkları için mutlu olduklarını, ligde yukarılara tırmanmak için bu galibiyetin önemli olduğunu vurguladı.

Rıza Çalımbay, haftalardır kötü bir gidişleri olduğunu, bu maçta bu şanssızlığı kırmak için çok çalıştıklarını belirterek, "Biz bu maçı kaybetseydik, yukarıyla alakamız kalmıyordu. Yolumuza devam etmemiz için kim olursa olsun kazanmamız gerekiyordu. Güçlü rakibi yenmek için çok çaba sarf etmek gerekiyordu." dedi.

Beşiktaş'ı mağlup ettikleri için kendisine tepki gösteren siyah beyazlı taraftarlara basın toplantısında cevap veren Rıza Çalımbay, kendisinin iyi bir Beşiktaşlı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ben Beşiktaşlıyım, yıllardır kaptanlık yaptım. Benim de bir işim ve sorumluluğum var. Beşiktaş alt yapısında da spor ahlakı nasıl olması gerek onu öğrendik. Biz Kasımpaşa olarak rakibimize saygı duyuyoruz. Ben öncelikle yarışın bittiğine inanmıyorum. 7 maç daha var. Çok daha yol var. Beşiktaş'ı bizim maçlardan daha zor maçlar bekliyor. Biz iki takıma da başarılar diliyoruz.

İyi oynayıp kazandığımız için mutluyuz. Ben hiçbir zaman 'Beşiktaş'ın şampiyon olmasını isterim' demedim. Ben nerede çalışırsam oranın menfaatini düşünürüm. Bu son maç ve şampiyonluk maçı olsaydı yine aynı şeyi düşünürdük. Benim başka şeyle işim gücüm olmaz. İşime bakarım. Benim işim bu. Bana tepki gösteren taraftarlarla çok şampiyonluk yaşadım. Ne yapmalıydım? Oyuncularıma oynamayın mı demeliydim?

Biz bugün kaybedebilirdik de. Benim hayatımda kimseye bir yanlışım olmadı, olmayacak da. Ben bana yapılan kötülükleri unuturum ama iyilikleri unutmam. Şimdi Aykut hocanın da maçı var. Ben her antrenör gibi ona da kefilim. Şimdi tekrar Avrupa için yarışa katıldık, mutluyuz."
CİHAN
<< Önceki Haber Rıza Çalımbay: Bana tepki gösteren taraftarlarla çok... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER