Rus Temsilcisi: Türkiye'de Rusya'ya gönderilmek üzere terörist yetiştiriliyor


Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üye ülkelerine sunduğu mektubunda, Türk istihbaratının Türkiye'de IŞİD militanlarına yardım ettiğini iddia etti.

Çurkin mektubunda şunları yazdı: "Edinilen bilgilere göre, IŞİD temsilcileri, Türk istihbarat servislerinin desteğiyle Antalya'da eski Sovyet ülkelerinden gelen kişilerin Suriye'deki çatışmalara katılması ve muhtemelen Rusya'ya gönderilmesi için geniş bir kayıt ağı kurdu." Çurkin'in mektubuna göre Türkiye'de kaydı yapılan kişiler arasında Kırgızistan ve Azerbaycan vatandaşları ile, Adıge, Tataristan ve Karaçay-Çerkesya gibi Rusya bölgelerinden göç eden kişiler de yer alıyor. Çurkov, mektubunda ayrıca 2015 yılında IŞİD'e Avrupa ve Orta Asya'dan katılan binden fazla militanın Suriye'ye Gaziantep sınır kapısı üzerinden geçtiğini öne sürdü.

'TERÖRİSTLERE SİLAH YARDIMI DEVAM EDİYOR'

Rusya'nın BM temsilcisi Türkiye'den Suriye'deki teröristlere yardım gittiğini savundu. Çurkin mektubunda, "Edinilen bilgilere göre Suriye'deki terörist gruplara silah sevkiyatı devam etmektedir. Bu sevkiyattan elde edilen kazancı ise Türkiye'de yer alan kuruluşlar almaktadır." sözlerini yazdı.

'TÜRKİYE'YE BMGK UYARISI GELEBİLİR'

Rus RT televizyon kanalına demeç veren Çurkin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü faaliyetlerle ilgili BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) bir karar tasarısı sunabileceklerini açıkladı. Sözlü şekilde Ankara'ya uyarıda bulunan Çurkin, "Eğer bu faaliyetler devam edecek olursa, Türkiye'ye bu tür eylemlerin kabul edilemez olduğuna dair uyarıların yapılacağı bir BM belgesi gündeme gelir." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Rus Temsilcisi: Türkiye'de Rusya'ya gönderilmek üzere... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER